basketbol
Велико Търново ще бъде домакин на финала на турнира за Купата на България по баскетбол за мъже. Мачът, в който един срещу друг ще излязат „Рилски спортист“ (Самоков) и „Левски Лукойл“, ще се играе на 3 март в ДКС “В. Левски”. От днес билетите за мача ще бъдат пуснати в продажба.

Управителният съвет на БФБ взе решението за домакинството на свое заседание, като сериозни спорове съпътстваха избора на град-домакин на финала. Двете предложения бяха Велико Търново (по предложение на Георги Глушков) и Ботевград, където “Рилски спортист” предпочита да играе финалната среща. В крайна сметка УС реши да прати на далеч по-неутрално място финала – Велико Търново, град без отбор в НБЛ, бе посочен като по-добър вариант, поставящ в равна позиция и двата клуба.

„Имаше много дискусии за финалите. Бяха разгледали абсолютно всички възможности със зали в България, които могат да приемат Купата на България. За съжаление, се оказа, че много от тях са заети. Накрая гласувахме между Ботевград и Велико Търново. Петър Георгиев предложи Ботевград, а аз – Велико Търново, тъй като е неутрален град. След гласуването бе избран Велико Търново. Преди три години там се проведе Купата при жените, имаше интерес. Тогава пак беше през март, така че се надявам и сега да стане празник. Ние, като организатори, ще се опитаме всичко да бъде на много добро ниво“, заяви президентът на БФБ Георги Глушков.

Тагове:

КОМЕНТАРИ