picture0-004

Елитната хандбална “А” група при жените нараства на 8 отбора, стана ясно вчера. В нея влиза и съставът на “Калиакра” (Каварна). Промени в оповестената програма няма да има, като отборите, които трябваше да почиват, ще играят с каварненки.

Така “Етър-64” ще стартира не от втория кръг срещу ЦСКА, а още на старта срещу новака “Калиакра”. Мачът ще бъде на 26 септември от 18 ч. в ДКС “Васил Левски”.

“Усилията на ръководството на женското направление се оказаха успешни. “А” група нарасна на 8 отбора, сега остава да се направи необходимото да се върнат и традиционни центрове като Пловдив и Благоевград. Надявам се това да стане догодина”, коментира вицепрезидентът на Българската федерация по хандбал Атанас Атанасов.

Другото положително според него е осигуреният ритъм в първенството. До декември ще се изиграят 12 кръга, а още в началото на следващата година ще са последните два кръга от редовния сезон, после е турнирът за купата на България. Битката за титлата ще продължи с мачове при разменено гостуване на първите 4 тима, а после са и плейофите.

Гергана Александрова е отказала да играе за “Локо” (Вн) в следващия кръг за купата на EHF, научи “Велико Търново спорт”. Причината е, че треньорът Минко Запрянов не я е пуснал и минута в игра в реванша срещу “Косово”. Варненки спечелиха с лекота с 32:21 (18:11), като варененският спец заложил само на Кремена Купенова, без да ползва и минута капитана на “Етър-64”, въпреки че по тяхна молба Гери Александрова бе преотстъпена за евротурнирите. Затова великотърновката смята да не играе в следващия кръг, когато “Локомотив” (Вн) през октомври среща шведския “Садехоф”.

Тагове:

КОМЕНТАРИ