picture0-004

Шампионът на България и носител на купата по хандбал при жените “Етър-64” трябваше да започне участието си в новия сезон в събота, когато по програма би трябвало да приеме новака “Калиакра” (Каварна).

Стартът на великотърновки обаче се отлага, тъй като ден преди началото на първенството каварненки обявиха, че се отказват от участие. Така “Етър-64” в първия кръг ще почива.

7 отбора участват в женското първенство на страната, като нови са ЦСКА и националният тим за девойки, който се готви за европейското през 2011 г., на което домакин е България. Амбициите са догодина да бъдат възстановени и традиционни центрове като Пловдив и Благоевград.

“Бъки” посреща ЦСКА, а “Локомотив” (Вн) ­ – “Хасково”, а в понеделник от 18 ч. в Габрово играят националките срещу “Шумен”. Във втория кръг на 3 октомври етърки гостуват на ЦСКА.

“Виолетовите” ще защитават титлата си, но през есента ще бъдат без две възлови състезателки ­ Марияна Семерджиева и Деница Асенова, които лекуват контузии. В същото време варненки са с нов треньор и сериозна селекция и се очертават отново като основен конкурент за златните медали.

Тагове:

КОМЕНТАРИ