etarki

Носителят на купата на България по хандбал “Етър-64” ще стартира в новото издание срещу лек съперник. На 21 февруари етърки играят с плевенския “Шугър”, като го приемат у дома от 16 ч. в ДКС “Васил Левски”.

На осминафиналите при мъжете същия ден, но от 14 часа Боляри” ще посрещнат в ДКС В. Левски” Асти” (Хасково), който се подвизава в Б” група. От 16 ч. в горнооряховската зала Никола Петров” Локо” (ГО) пък ще посрещне столичния ЦСКА, срещу когото записа победа за първенство през есента.

В секцията ВИДЕО вижте филм за първите спечелени от “Етър-64” титли и купи в периода до 2004 г.

В челните четворки на класирането в своите групи са подрастващите гарнитури на хандбален клуб “Етър-64”. Това стана ясно от публикуваните от родната федерация есенни класирания на всички възрастови групи.

Най-силно е представянето на момичетата младша възраст до 12 години. Великотърновки са първи от общо 9 отбора, като водят с 14 точки и изпреварват преследвачите “Бъки” и “Дунав” (Белене). Етърки и габровки имат и по един отложен мач срещу шестия “Левски” (Стражица). Другите два състава от Великотърновска област “Павликени” и “Нове” (Свищов) са четвърти и пети.

При момичетата старша възраст до 14 години три състава от областта са непосредствено след лидера “Шугър” (Плевен). Свищовският “Нове” е втори с 14 т., а “Павликени” и “Етър-64” са с по 10, като павликенчанки са с по-добра голова разлика.

“Етър-64” е втори в класирането при девойките старша възраст в зона “Мизия” след “Бъки” и пред “Шугър”, а при младшата възраст е трети и изпреварва само свищовския “Нове”.

Водещи са позициите и на ХК “Боляри” в мъжкото направление. Както вече писахме, възпитаниците на Румен Трифонов водят в класирането на “Б” група при мъжете и са на път да заиграят в елита. Също първи са и юношите старша възраст, които са с равни точки с “Локомотив” (ГО), но с по-добра голова разлика.

При юношите младша възраст “Боляри” и “Локо” (ГО) също са рамо до рамо, но след водача “Левски”. В групите на най-малките ситуацията е следната ­ водач при момчетата до 14 г. е “Септември” (Гложене), а с най-добри позиции от региона е “Владислав” (Джулюница) ­ втори. “Нове” (Свищов) е четвърти, а “Боляри” ­ пети от шест отбора. При 12-годишните пък лидер е “Раховец” (ГО) с 8 точки, а “Боляри” е с 1 т.

Тагове:

КОМЕНТАРИ