picture0-004

С гостуване на ЦСКА ще започне първенството за хандбалния “Етър-64”, стана ясно след тегленето на жребия за новия сезон. 7 отбора ще се включат в надпреварата, като освен досегашните “Етър-64”, “Локомотив” (Вн), “Бъки”, “Хасково” и “Шумен-98”, в битката за титлата се завръща и ЦСКА. Седмият тим е националният отбор за девойки, който се готви за европейското през 2011 г., домакин на което е България.

Първенството започва на 26 септември, но етърки по програма почиват. първият им мач е гостуване в София срещу новака ЦСКА на 3 октомври от 17 ч. В третия кръг е първото им домакинство ­ на 17 октомври от 17 ч. срещу състава на “Шумен-98”. Всички отбори ще играят по два мача помежду си ­ у дома и навън, в общо 14 кръга (до края на декември ще минат 12 от тях).

След редовния сезон, както бе и миналата година, първите 4 тима ще играят по още веднъж помежду си на разменено гостуване, след което са и плейофите.

“Етър-64” спечели новоучредената Купа на разбирателството, след като стана първи на турнира в Габрово. “Виолетовите” участваха с девойките старша възраст. В първия си мач те биха с 14:12 основния тим на “Бъки”, а във втория надделяха с 18:14 над девойките на “Бъки”. Така етърки станаха първия носител на купата. “Всяко полувреме бе свирено от различни съдии, тъй като турнирът бе и изпит за съдиите и делегатите”, поясни треньорката Йонка Генчева.

Тагове:

КОМЕНТАРИ