etar64

Съставът на “Етър-64” не можа да защити титлата си по плажен хандбал на провеждащото се на Златни пясъци държавно първенство при жените. “Виолетовите” са шампионки в първите две издания на надпреварата през 2007 и 2008 г., но сега ще трябва да се задоволят с 5 място и с един от индивидуалните призове.

Седем отбора участваха в надпреварата, като капризите на жребия дадоха отражение върху борбата. Той събра в едната група трите най-силни тима “Етър-64”, “Шумен-98” и “Хасково”, а в другата ­ четири по-слаби отбора.

Етърки завършиха 1:1 части с шуменки, но при дузпите загубиха с 1 гол. В решаващ за влизане във финалната четворка мач ситуацията се повтори. “Етър-64” поведе на хасковлийки с 1:0 части, те изравниха, а при дузпите отново нашите загубиха с 1 гол разлика. Така великотърновки трябваше да играят за 5-6 място срещу “Енергетик” (Гълъбово), но заради лошото време съперничките си тръгнаха и “Етър-64” е пети.

Зоя Стефанова получи наградата за най-полезен състезател. Шампион стана “Хасково” след победа на финала над шуменки. Хасковлийки получиха купата и отличията си от вицепрезидента на БФХ Атанас Атанасов.

“Етър-64″ беше без четири състезателки от м.г. състав и това даде отражение. На практика разчитахме основно на Гери Александрова, Зоя Стефанова и Александрина Бурнева”, коментира от Варна за “Велико Търново спорт” г-н Атанасов.

Тагове:

КОМЕНТАРИ