etarki

Последните си гостувания през настоящия сезон ще изиграят в понеделник двата представителни отбора на Велико Търново ­- хандбалният Етър-64” и футболният Етър 1924”. Възпитаничките на Йонка Генчева, които преди броени дни станаха шампионки на България, гостуват в четвъртфинален мач за купата на страната на скромния тим на Васил Левски” (Нови Пазар). Срещата е на 8 юни от 16 ч. С оглед на огромната разлика в класите, от хандбалния клуб решиха да дадат почивка на част от опитните състезателки.

При победа Етър-64” се класира за финалната четворка, на която Велико Търново ще бъде домакин. На 20 юни (събота) в ДКС В. Левски” са полуфиналите, а на 21-ви финалният двубой за купата.

Футболният Етър” пък гони оставане в групата, като гостува в Банско на стадиона с култовото име Свети Петър”. Два кръга преди края ситуацията продължава да е завързана, като единственият вариант етърци още в понеделник да се спасят е тяхна победа и загуба на Чавдар” (БСл) у дома от водача Монтана” (на който е необходима само 1 т. за влизане в елита). Ако Чавдар” не загуби, независимо от изхода на утрешните мачове на Етър” и Марек”, те ще трябва в директен двубой на 13 юни във В. Търново да определят кой от тях се спасява от изпадане.

Както Велико Търново спорт” първи съобщи, петима играчи на виолетовите” висят с натрупани картони и дилемата бе дали да бъдат пазени за мача с Марек”. Това са капитанът Мариян Генов, Емил Копаранов, Николай Съботинов, Сезгин Али и Мариян Иванов. В крайна сметка бе решено те да пътуват за Банско, като не е ясно дали ще започнат в основния състав. Надяваме се да решим нещата още в утрешния мач”, заяви преди тръгване старши треньорът Николай Арнаудов.

Очаквайте в понеделник между 16 и 20 ч. на сайта подробности от развоя на мачовете на Етър-64” и Етър”!

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ