IMG_4587

Победителят в турнира "Бурлекс" (Варна).

Мъжки футбол, майсторски изпълнения, горещи агитки, картони, драми и дузпи ­ – всичко това създаде изключителен колорит на третото издание на футболния турнир за купата на търговската верига ЦБА. Деветте отбора от страната показаха красотата на аматьорския футбол и доставиха истинско наслаждение на феновете си.

IMG_4520

Отборът на “Бурлекс” (Варна) спечели двудневната надпревара по възможно най-драматичния начин, като на финала губеше до самия край от “Дунав” (Русе), но изравни и при дузпите се наложи с 2:1.

IMG_4527

От деветте тима по три бяха от Русе и Велико Търново, а по един от центровете на ЦБА от Варна, Търговище и Габрово. Съставите бяха разпределени в три предварителни групи, където играха всеки срещу всеки. С по две победи за полуфиналите се класираха Търговище, “Дунав” (Рс) и “Бурлекс” (Вн), а четвъртият полуфиналист трябваше да е най-добрият втори отбор от групите. В задочния спор между тима на офиса от В. Търново “АМ Атлетик” и “Пазара” напред само с гол повече продължи вторият състав.

IMG_4598

"ЦБА Пазара" донесе купа на Велико Търново.

В единия полуфинал “Дунав” разгроми ЦБА-Търговище с 3:0, а крайно оспорван бе другият мач. “Пазара” (ВТ) и “Бурлекс” завършиха наравно 0:0 и се наложи дузпите да решават спора. При тях с 4:3 се наложиха вареннци.

И времето бе с организаторите ­ дъжд така и не валя, а калта на терена на старото военно училище накара футболистите да влагат двойни старания. Впрочем, калта не попречи и на мажоретките.

IMG_4545

В неделя в мача за 3-4 място Търговище би “Пазара” с 3:0, а голямата драма бе във финалния мач, ръководен от рефера Мустафа Шефкет. Съдиите бяха осигурявани от съорганизатора ­ Зоналният съвет на БФС.

Финалистите “Бурлекс” (Вн) и “Дунав” (Рс) бяха здраво амбицирани за победата, тъй като в предишните две издания на турнира оставаха втори в класирането. Русенци се нагодиха по-добре към тежкия терен и поведоха с 2:0 още в началото, като с играта си се открои Теодор Тодоров. Със сигурност най-горещата агитка бе тази на Русе. Малко преди почивката варненци върнаха един гол, но резултатът 2:1 се запази почти до края. “Бурлекс” атакуваше и търсеше изравняване, а русенци залагаха на контри. В самия край Илиев донесе безценен гол за варненци ­ 2:2.

При дузпите уникален бе вратарят на “Бурлекс” Николай Иванов, който спаси 4 от петте удара. Той пропусна да вкара за своя тим, но съиграчите му успяха два пъти и така “Бурлекс” стана победител след 2:1.

IMG_4554

Шампионът получи красивата купа от главния организатор и инициатор на турнира Велемира Цветкова. Голямата награда за варненци са билети за вечното дерби ЦСКА ­ “Левски” напролет.

IMG_4577

Атрактивни бяха и индивидуалните награди ­ – вино розе и траминер от собствената марка “Диа Калис” от масивите в Церова кория, като бутилките бяха с уникални етикети. За най-добър вратар бе обявен Николай Иванов от “Бурлекс”, голмайстор стана Хасан Хасан от Търговище, най-ефективен играч ­ Теодор Тодоров от Русе, а приза за любимец на публиката взе Коста Костов от “Олимп” (ВТ) ­ търговски директор на “ЦБА Асет Мениджмънт”. Купи получиха всички тимове от първата четворка, а за всеки един от участниците имаше маркова козметика.

IMG_4564

Теодор Тодоров от Русе - най-ефективен футболист.

IMG_4562

Николай Иванов от Варна - най-добър вратар.

IMG_4560

Хасан Хасан от Търговище стана голмайстор.

IMG_4565

Търговският директор на "ЦБА Асет Мениджмънт" Коста Костов от "Олимп" бе обявен за любимец на публиката.

IMG_4588

Достойният финалист "Дунав" (Русе).

IMG_4592

Трети е съставът на ЦБА - Търговище.

Тагове:

КОМЕНТАРИ