Пет контролни срещи насрочи свищовският “Академик”, който от вчера води подготовка за новото първенство. Сред “Локо” (ГО) свищовлии станаха втория тим от региона, който стартира с подготовката си.
Ръководството на общинския клуб заяви, че е доволно от работата на старши треньора Тодор Тодоров (на снимката) и той ще продължи да води “Академик”. С общи усилия в Свищов ще успеят да осигурят издръжката на футболния тим за новия сезон.

Няма нито един напуснал футболист, стана ясно още преди първото занимание. Тимът изцяло ще запази състава си от миналото първенство. Със сигурност в него ще бъде и завърналият се Станислав Йончев. Бившите играчи Боби Борисов и Николай Нончев няма да се връщат в отбора.

В “Академик” ще продължат с политиката от последните години да залагат на местни момчета и на студенти от Стопанска академия. Така съставът ще бъде подсилен от петима играчи от ДЮШ, очакват се и студентски попълнения.

На 22 юли (сряда) “Академик” ще гостува в първата си контрола на “Етър” във Велико Търново. На 24-и приема “Ситомир” (Никопол), а на 29-и – “Бенковски” (Бяла). Свищовлии връщат визитата в Бяла на 1 август, а на 5-и гостуват на “Локомотив” (ГО). Последната проверка на 8 август ще бъде вероятно срещу “Гигант” (Белене).

Тагове:

КОМЕНТАРИ