IMG_4618
Женският футболен тим на „Болярки“ загуби домакинската среща с „Екомет-90“ с 1:2, а с това и битката за третото място. В 11-ата минута Мирела Моева бе изведена зад отбраната, но стреля над вратата. Лора Петрова завърши с удар разбъркване и пак топката мина край целта.

Пловдивчанки постепенно изравниха играта и в 24-ата минута вратарката на домакините Радостина Калчева спаси удар с глава на Цветана Манчева. В 30-ата минута Калчева не се намеси добре при свободен удар от над 30 метра и Деница Иванова довкара отбитата топка за 0:1. След нанасянето на удара нападателката връхлетя върху Радка Калчева, която получи травма и бе заменена принудително от Румяна Новакова, която пази до края, а в игра влезе Георгиева. Новакова се прояви добре в 41-ата минута, когато отрази изстрел на Манчева.

Втората част започна с атаки на „Болярки” и Теодора Йорданова стреля към националката Роксана Шахънска. Последва пробив на Лора Петрова и добра изява на пловдивска бранителка, пресякла пас към Велизара Владимирова. За жалост една контраатака на „Екомет-90“ в 52-ата минута бе завършена от Цветана Манчева с попадение за 0:2.

Лора Петрова върна надеждите в 64-ата минута, след като стана сама срещу вратарката на гостенките и намали на 1:2. Мачът продължи да е двуостър с опасни влизания и към двете врати. Лора Петрова и Звезделина Христова пропуснаха отлични възможности да изравнят резултата и да спасят точката.

„Болярки“: Калчева (33 Георгиева), Петрова, Новакова, Стоянова, Христова, Йорданова, Заструг, Владимирова, Моева, Андреева, Иванова.

КОМЕНТАРИ