39467874_942063412664190_4668857981666852864_n

Организацията по провеждането на двубоя между „Етър” и „Левски” бе стикована днес на среща между ръководството на великотърновския клуб, полицията, „Делта гард”, пожарната, „Спортни имоти и прояви” и всички останали институции, ангажирани с провеждането и сигурността на предстоящия мач.

Провеждането на мача

Двубоят е от 18:45 ч. на стадион „Ивайло”, като се очаква да бъде най-посетеният мач до момента този сезон във В. Търново. Въвежда се временна организация на движението на 25 август от 8:00 ч. до приключване на мероприятието. Затворени за движение в този период ще бъдат ул. „Тодор Балина” от кръстовището с „Йоновка” до кръстовището с „Л. Каравелов”, включително площада пред северния вход на стадиона; ул. „Славянска” от кръстовището с ул. „Н. Габровски” до кръстовището с ул. „Тодор Балина”; ул. „Филип Тотю” от кръстовището с ул. „Славянска” до кръстовището с ул. „Бойчо войвода”; ул. “Вела Благоева” до кръстовището с ул. „Славянска”. Движението по ул. „Йоновка” ще става само в посока от ул. „Н. Габровски”, като автомобилите ще се насочват да паркират на площадката западно от стадиона.

Площадът и паркингът пред северния вход на стадион „Ивайло” е затворен за движение и паркиране от 6:00 ч. сутринта до приключване на мероприятието.

Продажбата на билети

Мачът „Етър” – „Левски” не е оценен като „високорисков”, което означава, че и в деня на срещата ще има продажба на билети. Те са на цена 10 лв. за възрастни и 6 лв. за студенти, ученици и пенсионери срещу съответен документ. Билети се продават целодневнно на касата от началото на седмицата. В деня на мача от 10 ч. ще бъдат отворени и двете каси северно от „Ивайло”, а от 15:30 ч. и двете каси южно от стадиона за феновете на гостите.

Влизането на стадиона

Всички входове за влизане на стадиона ще бъдат отворени от 16:15 ч. в събота. Нови правила за посещение на мачовете влязоха в сила с приетите промени в Закона за опазване на обществения ред при обществени мероприятия. Влизането на стадиона става само срещу лична карта, като за малолетните лица е необходима и декларация. Тя има нов вид и може да се изтегли от сайта на „Етър” etarvt.bg, ще я има и на всички каси за билети. Пенсионери, студенти и ученици, които имат право на намалените билети, задължително трябва да представят документ. Вече категорично не се допуска внасянето на алкохол, наркотични вещества, обемисти багажи, храна и напитки на стадиона. Зрителите могат да внасят само бутилка с до 0.5 литра минерална вода, и то със свалена капачка. На самия стадион по време на мача минерална вода ще се продава на три места.

На гърба на флаерите с билетите за първи път е отпечатана и информация за забранените за внасяне предмети.

37843719_400670337003537_8217609812754563072_n

За феновете на „Левски” е отредена югоизточната част на стадион „Ивайло”, като касите за продажба на билети ще бъдат отворени в 15:30 ч. Те ще направят шествие до стадиона, като се събират до Военния клуб в 16 ч., а от 16:30 ч. тръгват към паметника на Васил Левски, където ще поднесат цветя, и после по ул. „В. Левски” ще поемат към стадиона. Полицията ще охранява шествието, заради което поетапно ще се затварят и улиците към стадион „Ивайло”.

Специална хореография готвят за мача феновете на „виолетовите”.

Акредитации за медиите

Заявки за акредитации за представителите на медиите могат да се правят на имейл vt_sport@abv.bg до 12:00 ч. в събота, 25 август, като самите акредитации ще се получават от 17:30 до 18:15 ч. пред стадион „Ивайло”, но не по-късно от 30 минути преди началото на двубоя! Влизането на представителите на медиите става само северния вход откъм Спортния диспансер, а влизането на ВИП гостите – от северния вход откъм Зоналния съвет на БФС. Достъпът до фоайето на официалния вход ще бъде абсолютно забранен за всички, освен за футболистите и служителите на двата отбора и за съдийската бригада, съдийския наблюдател и делегата на БФС.

„Етър Велико Търново” призовава всички привърженици от Велико Търново и страната за коректно поведение, за да бъде предстоящият мач без инциденти и истински празник на футбола, каквито са били досега всички подобни двубои на стадион „Ивайло”!

 

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ