IMG_8459

74 г. навършва днес Васил Матев – бивш футболист на „Етър“ от 1962 до 1969 г., а след това дългогодишен треньор. Матев е най-успешният треньор в детско-юношеската школа на клуба. За нея той печели пълен комплект медали от републикански първенства – сребърни през 1979 г. с детския отбор. Тогава в него играят Красимир Балъков, Георги Георгиев, Генчо Генчев, Трифон Иванов, Румен Данков и Николай Арнаудов, които две години по-късно – през 1981 г. със своите съотборници печелят бронзови медали като юноши мл. възраст. През 1987 г. Васил Матев печели шампионската титла с юношите мл. възраст, от които по-късно в мъжкия отбор играят още трима от тях – Калоян Чакъров, Ценко Серафимов и Драгомир Дошков.

Васил Матев неслучайно е наричан „Откривателят на таланти”. Специалистът разкри формулата на успеха, за да изградиш един млад играч, който да е готов за мъжкия футбол. „През всичките години аз съм ги развивал много внимателно. Още докато е в ранна детска възраст за един футболист е изключително важно да се наблегне на различните аспекти от играта му и това да се случи в точното време. Благодарен съм на живота, че ме срещна с футболисти и хора като Трифон Иванов и Краси Балъков. И двамата минаха през мене. Но не само те, много от големите футболисти в България са направили първите си стъпки при мен. Толкова много постигнаха – Трифон бе в идеалния отбор на Европа през 1996 г., Балъков сред най-добрите 11 на Световното в САЩ “, заяви Васил Матев.

Неотдавна специалистът получи Старопрестолна грамота за приноса си за развитието на футбола, връчена му от кмета на старата столица Даниел Панов.

Тагове:

КОМЕНТАРИ