Три варианта има за попълване на “А” група след изваждането на “Пирин”, като два от тях са бараж между “Етър” и “Светкавица”, пише днес “Меридиан мач”, като подробно изяснява ситуацията и възможното й развитие.

“Третият в крайното класиране на Западната “Б” група ще има нова възможност да атакува “А” група. Задава се бараж между великотърновци и “Светкавица”, който завърши на четвърто място в Източната “Б” група, но взема квотата на третия – отказалия се “Спартак” (Пд). Извънредният мач ще стане факт, ако “Видима-Раковски” победи “Черноморец Поморие” в неделя. Тогава тимовете в елита ще са 15 и “Етър” и “Светкавица” ще определят 16-ия.

Ако “Черноморец” удари севлиевци и стигне до “А” група, нещата са по-различни. При подобен развой БФС първо ще провери документацията на тима от Поморие. Ако той получи лиценз, тогава двубоят “Етър” – “Светкавица” е отново сигурен. Ако поморийци не бъдат допуснати до “А” група, тимовете в елита остават 14, като допълнителният бараж няма да се играе.”

От снощи в някои медии се появиха и странни интерпретации от рода на тази – защо първо не бъде поканен вторият “Спортист” (Своге). Сайтът www.sportni.bg пък пише: “Бараж “Етър” – “Светкавица” обаче може да породи огромно недоволство у другите тимове. Баражът между “Видима-Раковски” и “Черноморец Поморие” все пак ще се състои, а загубилият тим може да изпищи срещу решението на футболната централа.”

Още по-далеч отиде “Дон Балон”: “БФС се изгаври с “Ботев” (Пд) и Своге, насрочва бараж между “Етър” и “Светкавица”. От какъв зор пък с идващия от “В” група “Ботев” (Пд)?!?

Добре е всички, които пишат по темата, първо да се запознаят с нормативните документи, според които никога при попълване на състава на дадена група това не се прави от вече изпаднал (или респективно – загубил квалификациите) отбор, а се кани следващият по реда на класирането от долните групи. Справка: Наредба за първенствата и турнирите на БФС, член 5: Принципи за попълване състава на групите. Това бе обяснено на пресконференцията и от президента на БФС Борислав Михайлов.

Тагове:

КОМЕНТАРИ