Лицензионната комисия на БФС поиска изрично през лятото обособяване на сектор за гости зад източната врата.

Защо агитките на гостуващите отбори са разполагани не в обособения сектор за гости, а на отсрещните трибуни на стадион “Ивайло” е въпрос, който непрекъснато си задават привържениците на футбола във Велико Търново.

През лятото на стадиона бе направен ремонт, с който да бъде приведен към изискванията на БФС за участие в елитната “А” група. На място два пъти идва Лицензионната комисия начело с нейния председател Красин Кръстев. Първия път бяха направени предписания, едно от които беше задължително обособяване на сектор за гости и то – зад източната врата на стадиона.

В следващия месец този сектор беше обособен и ограден с необходимите заграждения, а дни преди първенството комисията дойде на нов оглед и прие изпълнените предписания. Неясно защо обаче още от първия кръг гостуващите агитки бяха насочени от полицията не към новия сектор, а към отсрещните трибуни на Сектор Б.

Едва ли причината е по-лесната им охрана, защото такава предполага именно секторът за гости. Обратното – присъствието на ултрасите в отсрещния сектор създава предпоставки за хвърляне на предмети и бомбички не само по пистата, което носи сериозни глоби, но и по съдиите и на самия терен.

Почти няма стадион у нас, а и вероятно по света, в който секторът за гости да не е зад една от двете футболни врати, да не говорим, че условията за гостуващите фенове на стадиони като в Монтана и Брестник са смешни, а например в Етрополе – направо трагични…

С това е свързан и втори проблем, който бе поставен пред нас от великотърновски привърженици. Защо дори и когато няма гостуваща агитка, фенове на “Етър” не се допускат да гледат двубоя от трибуните на Сектор Б? Споделиха го хора, които предпочитат да гледат мачовете на спокойствие отсреща, още повече, че и там ремонт на трибуните бе направен и те отговарят на всички изисквания.

Въпросите са особено актуални преди съботния мач с “Ботев” (Пд), на който се очертава феновете на гостите да са поне колкото публиката на “Етър”, оредяла след това представяне на “виолетовите” през есента…

Тагове:

КОМЕНТАРИ