10749397_10152886595344739_1329056604_n

 

 

Кметът на Велико Търново Даниел Панов и президентът на футболен клуб „Етър“ Александър Нанков прерязаха в събота лентата пред новото футболно игрище в село Шемшево. За тържественото откриване на съоръжението дойдоха и футболистите от детско-юношеската школа на „Етър“, както и връстниците им от „Видима-Раковски”. Отборите трябваше да изиграят първия футболен мач на новия терен в двубой от първенството, но за по-малко от час преди откриването тревата на игрището побеля от сняг и съдиите решиха да не провеждат срещата, за да се опази здравето на малчуганите.

Игрището е с размери 60/40 митро и е предназначено основно за Футбол 7 и Футбол 9. По тази причина едната му врата е подвижна, тъй като двете възрасти ползват различен по големина терен. Изграждането му започна преди една година по инициатива на Александър Нанков и кмета на селото Кирил Ангелски.

„Новата придобивка на Шемшево е изградена изцяло със средства от дарители, като Александър Нанков и великотърновската организация на ПП ГЕРБ са най-големите спомоществователи. С принос за доброто дело са още бизнесмените Петър Колев и Веселин Георгиев, жителката на Шемшево Севда Маринова, земеделският производител Иван Иванов и ОП „Спортни имоти и прояви“, съобщи при откриването Кирил Ангелски. От три страни теренът вече е заграден, а пред него е обособен паркинг. Оформено е място за трибуни, които предстои да бъдат отлети. Предвижда се и монтирането на осветление.

На откриването присъстваха още избраният за народен представител проф. Пенчо Пенчев, координаторът на ГЕРБ – Велико Търново Евгени Стоев, председателят на Великотърновския общински съвет Николай Ашиков и общинските съветници Деян Хаджийски, Петко Тюфекчиев, Николай Илчев, Стоян Витанов. Председателят на читалището в Шемшево Зорница Стефанова бе подготвила посрещане на гостите с хляб и сол, поднесени от облечени в народни носии момиченца.

Специален гост бе футболната звезда Трифон Иванов, председател на Зоналния съвет на БФС, който подари на малките етърци футболна топка и вратарски мрежи.

10728797_10152886595364739_302954039_n

 

КОМЕНТАРИ