IMG_3434

Румен Стоянов се раздели с “Академик”.

Треньорска рокада бе извършена в изпадналия от „Б” група „Академик” (Свищов). Клубът се раздели с досегашния наставник Румен Стоянов по взаимно съгласие. Това бе причината да пропадне и плануваната за събота контрола в Севлиево с „Видима-Раковски”. От севлиевския клуб обявиха, че изненадващо от Свищов им се обадили, че няма да пътуват за проверката, като са изтъкнали причини от вътрешен характер – липса на възможност за окомплектоване на състава с достатъчен брой футболисти.

„Академик” има нов наставник – Борислав Борисов, потвърди новината изпълнителният директор на клуба Анатоли Дончев. „Разделихме се с Румен Стоянов по взаимно съгласие. Причаната да откажем контролата е, че през последната седмица с отбора тренираха едва 12 футболисти”, заяви Дончев.

Заедно с Румен Стоянов, който дойде точно преди година и води „Академик” в „Б” група, а после имаше намерение да продължи работата си и в Северозападната „В” група, си тръгва и неговият помощник Кристиян Толочик.

Помощник-треньор на завръщащия се в своя роден клуб Борислав Борисов ще бъде Евгени Маринов. При „студентите” вече се завръщат и техните бивши футболисти Иван Ганев, Красен Каравелов, Венцислав Георгиев, Калоян Каролев. Групата е нарастнала вече на 18 играчи, ще има и още нови. Очаква се обратно да дойдат и Кристиян Тафраджийски и Ангел Цолов.

„Следващите контроли остават по график. На 30 юли гостуваме на „Спартак” (Плевен), а на 2 август със сигурност ще играем планирания мач с „Видима-Раковски”. Търсим съперник за 9 август, но първо ще изчакаме жребия, който ще се тегли на 1 август, за да видим дали стартираме като домакини, или на чужд терен”, добави Анатоли Дончев.

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ