Akademik-2
Минимална загуба с 1:0 записа свищовският „Академик” в последната си контрола преди започване на първенството. Мачът бе срещу третия отбор на „Лудогорец”, който направи своя неофициален дебют в българския футбол, и се игра на един от терените в комплекса “Гнездо на орли” в Разград.
Двата отбора направиха здрав мач, но без много положения за гол. Повечето интересни ситуации бяха пред вратата на гостите, като най-чистите от тях пропуснаха Росен Иванов и Петър Георгиев.

Нулевото равенство се запази до 86-ата минута, когато Димитър Господинов успя да завърши точно атака на “орлите” за крайното 1:0. „Студентите“ също имаха своите шансове. На два пъти Милен Петров имаше възможност да открие резултата. Мартин Колев пък нацели греда.

„Изиграхме полезна контрола. В тази среща заложих на състезатели от набор 2002 и 2003. Момчетата се справиха добре и съм доволен от представянето и играта”, коментира след последния сигнал треньорът на „Лудогорец-3” Димчо Ненов.

За свищовлии това бе генерална репетиция за първия мач от сезона в Северозападната Трета лига. Тимът стартира в неделя от 18:00 ч. с гостуване на „Вихър” (Славяново).

Тагове:

КОМЕНТАРИ