IMG_7419

Хандбалистките на „Етър-64” стартираха годината с категорична игра и закономерна победа с 26:21 (14:10) над „Поморие”. Двубоят обаче беше пред провал и служебна загуба за великотърновки. Залата се оказа неотоплена и температурата бе едва 13-14 градуса – изпитание както за състезателките, така и за публиката по трибуните, заплатила входни билети. След намесата на президента на клуба Атанас Атанасов гостуващият тим се съгласи да играе мача и само това спаси провеждането му.

Етърки играха без Олександра Замишляк, която чака работна виза, и заминалата отново за Англия Соня Богданова. Двубоят премина при непрекъснато надмощие на домакините. „Поморие” първи вкара гол за 0:1 и това бе единственото му повеждане в срещата. „Етър-64” наложи превес и в 14-ата минута вече водеше с 6:3. До почивката великотърновки поддържаха аванс от 4-5 гола, като полувремето завърши 14:10.

Нищо не се промени и през втората част, като интригата бе на път да се завърне чак в 48-ата минута. „Поморие” намали до 20:18 и получи правото на 7-метрово хвърляне. Деси Николова обаче спаси и не допусна разликата да бъде сведена до един гол, а още в ответната контра „Етър-64” покачи на 21:18. До края с настроение в играта и силни изяви великотърновки не позволиха никаква изненада и спечелиха с 26:21.

Така „болярките” продължават битката за второто място в редовния сезон заедно с „Шумен-98” и „Поморие”, като после на полуфиналните плейофи за титлата първият ще играе с четвъртия, а вторият – срещу третия.

Следващата неделя „Етър-64” гостува в Сливница, а на 8 февруари от 15 ч. приема „Спартак” (Плевен).

„Етър-64”: Д. Николова, М. Христова 8, М. Спирдонова 4, Кр. Караманлиева 6, Д. Петрова 2, Ант. Симеонова 5, А. Захарова, Анг. Симеонова, Кр. Цветанова, Вес. Иванова 1, Зл. Коева, Д. Стефанова, В. Иванова, П. Стоянова.

IMG_7425

Тагове:

КОМЕНТАРИ