_OCH5159

Хосе Кордоба игра за “Етър” още на 9 октомври в контролата срещу ЦСКА-1948.

19-годишният защитник Хосе Кордоба е вторият панамски футболист, който е пред трансфер в „Етър”. Той е роден на 6 март 2001 г. и играе като централен бранител и ляв бек. Пълното му име е Хосе Анхел Кордоба Чамберс. Две години бе в елитния панамски „Индепендиенте”, а през януари 2020 г. бе привлечен под наем от испанския „Селта” и игра за втория отбор в Сегунда дивизион. Хосе Кордоба е младежки национал на Панама, като бе в U20 на осминафиналите за лига КОНКАКАФ, но не влезе в игра.

Новината за привличането му в „Етър” съобщи днес панамският „Еl Siglo”, който твърди: „Хосе Кордоба напусна „Селта де Виго” и става новият играч на „Етър” (Велико Търново) в българската първа дивизия. За разлика от престоя му в иберийския клуб, сега той ще участва в първия отбор. Той идва в горещ момент, защото новият му отбор е последен в таблицата и се бори за спасение”.

Всъщност Хосе Кордоба, който бе на проби в „Етър” още през есента, игра за „виолетовите” още на 9 октомври м.г. в контролата срещу ЦСКА-1948 в Правец, завършила 2:2. От „Етър” още не са потвърдили официално за трансфер на Хосе Кордоба, както и на сънародника му Ромеш Ивей.

info

Тагове:

КОМЕНТАРИ