IMG_4248

От „Локомотив” (ГО) са безкрайно ядосани на преминаването на Нико Петров в „Етър”. Президентът на клуба Бончо Генчев определи това като “некоректна постъпка спрямо хората, които са били лоялни към него през последната половин година”. Според бронзовия медалист от САЩ-94 халфът има правото да играе, където пожелае, но е било редно да предупреди ръководството на горнооряховския клуб за намеренията си, а не да чака до последния момент, за да си вземе заплатата за юни и след това да си тръгне.

Самият Нико Петров отказа да коментира в детайли причината за раздялата си с „черно-белите”. „Не съм длъжен на никого да давам обяснения. Факт – върнах се в „Етър”, така съм решил. Истинските фенове на „Локомотив” знаят защо си тръгнах, тъй че няма какво да се обяснявам. А какво ще си помислят хората въобще не ми пука”, бе категоричен Петров.

На думите му остро реагира Бончо Генчев. „Нямаше да коментирам действията на Николай Петров, но изявлението му, че истинските фенове знаят защо е напуснал, ме принуждава да направя някои уточнения. Ние привлякохме този играч през зимата и въпреки, че още в началото на пролетния полусезон се контузи, му плащахме заплатата до края на първенството, плюс 50% от всяка премия.

Когато го закарахме в болница след травмата в Севлиево, се оказа, че няма платени здравни осигуровки. Въпреки, че сумата не беше малка, ги внесохме, за да може да бъде лекуван. Не сме го отделяли от другите момчета и когато в края на май го попитахме дали ще остане при нас, той заяви, че никой не е постъпвал толкова коректно с него и няма намерение да ни напуска. Обясненията, които ни даде за решението си, са несериозни и обидни за хората, които бяха напълно коректни към него. Пожелавам му успех в “Етър”, но нека не забравя, че моралът не започва от утре”, коментира Бончо Генчев.

Бившият национал, бронзов медалист от САЩ-94 и настоящ президент на „Локомотив” (ГО) днес празнува своя 50-и си рожден ден.

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ