Новият “Етър” предстои да бъде официално учреден днес на Общо събрание, което ще се проведе в Дебелец. Той ще носи името “Етър Велико Търново”, а негов предшественик е третодивизионният “Ботев” (Дебелец).

Идеята е на кмета Даниел Панов, който още през пролетта се ангажира, че футбол в старата столица ще има, макар и на ниво “В” група, и се реализира със съдействието на председателя на Зоналния съвет на БФС Георги Велинов. Той вече обяви, че новият тим ще бъде включен в Северозападната “В” група, където право на участие има “Ботев” (Дебелец). Очаква се събранието да промени името на “Етър В. Търново”, да премести седалището му в старата столица и да избере нова клубна управа.

Общото събрание на Сдружение с нестопанска цел Футболен клуб “Ботев-Дебелец” със седалище в гр. Дебелец на ул. “Патриарх Евтимий Търновски” е насрочено за 17 юли от 17:30 ч. на същия адрес. То се свиква от настоящия Управителен съвет на сдружението, като в дневния ред има 7 точки.

Първата е отчет за дейността на сдружението 2011-2012 година, следва приемане на годишния финансов отчет за 2012 г. Приемане на нови членове на сдружението е заложено в трета точка от дневния ред. Четвърта точка е “вземане решение за промяна на наименованието, седалището и адреса на управление на сдружението”. Другите планирани точки са вземане решение за изменение на Устава на сдружението, избор на ръководни органи на сдружението и точка “разни”.

По закон при липса на кворум събранието ще се проведе същия ден, един час по-късно – в 18:30 ч., на същото място и при същия дневен ред, независимо от броя на присъстващите.

Регистрирането на новия “Етър” обаче е само първата стъпка, а следващите са избор на оперативно ръководство и финансирането му. Идеята е клубът да стане общински, като предстои Даниел Панов да внесе предложение и то да се гледа на сесия на Общинския съвет. На извънредната сесия преди седмица съветниците обаче дискутираха темата и така и не стигнаха до единно мнение, което пък предизвика гнева на присъстващите фенове. Те обвиниха част от съветниците, че са против развитието на футбола в града.

Следващата сесия на местния парламент е на 25 юли тази година и се очаква точката отново да бъде включена в дневния ред и да има гласуване по преобразуването на клуба в общински.

Междувременно отборът се събра за подготовка още преди две седмици под ръководството на Сашо Ангелов и води редовни двуразови тренировки в Дебелец в очакване да бъде официално обявен.

Мариян Иванов започна подготовка с тима.

Изигралият три сезона за “Етър 1924” бранител Мариян Иванов започна подготовка с новия “Етър В. Търново”. Защитникът бе освободен от великотърновския клуб през есента на 2011 г., когато Георги Тодоров пое “виолетовите” и заедно с Мариян Генов и Екундайо Джайеоба премина в “Доростол”. По-късно игра за “Черноморец” (Поморие) и “Калиакра”, откъдето бе освободен това лято. Мариян Иванов е родом от Куцина, юноша е на “Ботев-Бали”. Първенството в Северозападната “В” група започва на 18 август.

Тагове:

КОМЕНТАРИ