Мария Мицова (най-вляво) спечели златен и сребърен медал от Балканиадата.

На първо място в отборната надпревара на Балканиадата по бадминтон за юноши и девойки до 17 години в Одрин се класира отборът на България. В националния тим бе включена ученичката в Американски колеж „Аркус” Мария Мицова. Тя и Стефани Стоева от Хасково са с основна заслуга за златните медали на страната ни, която във финала се справи в оспорван двубой с първия отбор на домакина Турция.

В надпреварата на двойки Мицова и Мила Иванова от Стара Загора се окичиха със сребърни медали, като паднаха на финала от представителки на домакините. Стефани Стоева завоюва златен медал на единично, без да загуби и гейм. При смесените двойки Ст. Стоева и Иван Русев от София са първи.

„Поради липса на зала за тренировки по бадминтон във В.Търново, Мария, която е родом от Русе се подготвя заедно със сестра си в салона на Американски колеж „Аркус”. На 24 септември тя ще участва в квалификация за европейското първенство за юноши и девойки, което ще се проведе в Португалия. По молба на председателя на федерацията – проф. Касабян отговарям за нейната подготовка”, разказа инж. Димо Димов, който бе съдия на Балканиадата.

Той информира още, че Гергана Баръмова вече е напълно възстановена след проведената през миналата година операция в и е на подготвителен лагер в София. Великотърновката ще участва на световното първенство на сингъл при жените и двойки, а няма да стартира на смесени двойки.

Преди 13 месеца Баръмова скъса кръстни връзки на дясното коляно на финала на 6-ото европейско първенство в София и това я лиши от титлата. Въпреки това тя спечели два сребърни и един бронзов медали и помогна на отбора ни да заеме престижното трето място. Преди световното първенство Гергана ще участва в България опън.

Тагове:

КОМЕНТАРИ