Четири дена преди старта на общинския кръг на ученическите игри училищата все още не са официално информирани от Oбщината за датите, на които ще се провеждат надпреварите в отделните видове спорт. Първо в програмата е състезанието на шахматистите, които на 28 януари трябва да определят участниците в областното първенство.

Миналата седмица в присъствието на заместник-кмета Йордан Грозданов, старши експертa по въпросите на спорта Мирослав Паничаров, д-р Иван Лефтеров и отговорниците по различните видове спорт бе изготвен календар на игрите. Станислав Балъков ще ръководи турнирa по баскетбол, Румен Трифонов – по хандбал, Вихрен Йорданов – по волейбол, Здравка Димова по бадминтон, Петко Миланов по футбол, Галина Пенкова – по лека атлетика, Иван Иванов – по тенис на маса, Светла Йорданова – по шахмат.

Промяна в наредбата позволява по-малки момчета и момичета да могат да стартират в по-голяма възрастова група само с разрешението на медиците. Право на участие в игрите имат само записаните в дневна форма на обучение учащи. Заявките за участие ще бъдат подавани в Спортния диспансер при д-р Иван Лефтеров, който ще се грижи за медицинското осигуряване. При него трябва да бъдат внесени по два списъка на всеки отбор, с името на учителя-водач, заверени от директора на съответното училище.

Средношколците ще стартират само в колективните спортове – футбол, хандбал, волейбол и баскетбол. В индивидуалните бадминтон, лека атлетика, шахмат и тенис на маса се включват само ученици V-VII и VIII-Х клас. През тази година футболният турнир ще е на голям терен, за да няма проблеми отборите да продължат на Областно ниво. 20 000 лева са заложени в Общинския бюджет, с които да бъдат финансирани игрите, съобщи Мирослав Паничаров. Със средствата ще се покрие и участието на отборите, които ще продължат на областния, зоналния и финалния етап.

Тагове:

КОМЕНТАРИ