63537290802152

На преден план – Игор Кислов и убитият днес Олег Бабаев.

Президентът на елитния украински тим „Ворскла” (Полтава) Олег Бабаев е убит днес в 10 ч. сутринта пред дома си. Бабаев е причакан пред къщата, в която живее и е пронизан с три куршума. Босът на „Ворскла” издъхнал още преди да дойде линейка. Бабаев е роден на 21 октомври 1965 г. и освен президент на клуба бе и кмет на близкия град Кременчуг. Снощи той е бил на тренировката на „Ворскла” и е поставил цел пред отбора класиране за Лига Европа.

„Ворскла” бе побратимен отбор с „Етър” през 90-те години, като от него при „виолетовите” дойдоха последователно Иван Шарий, Игор Кислов (първият чужденец – шампион на България) и Олег Моргун. После контактите между двата клуба прекъснаха, но преди няколко години във В. Търново гостува почетният президент на клуба Виктор Пожечевски, а м.г. пък Ангел Червенков гостува на своите бивши съотборници Кислов и Моргун.

Само преди месец Олег Бабаев игра за „Ворскла” заедно с Игор Кислов, Олег Моргун и Иван Шарий в мача на ветераните срещу „Динамо” (Киев), спечелен с 4:3. Капитаните на двата отбора Кислов и Владимир Бессонов обявиха, че целта на мача е да покаже единството на Украйна. За гостите се разписа бившият играч на „Левски” Цихмейструк, а победния гол в мача реализира Иван Шарий, обявен за Футболист № 1 на „Ворскла” за 20 век.

63537290820861

Олег Моргун (горе вдясно), до него Олег Бабаев, най-вляво – Игор Кислов. Долу вторият отдясно – Иван Шарий.

 

КОМЕНТАРИ