photo_big_133176

Надеждата за медал за великотърновския бокс от европейското първенство за юноши старша възраст угасна. Кошмарен жребий изпрати състезателя на БК „Ивайло-99” Ивайло Савов срещу шампиона на Турция при мъжете и считан за претендент за финал в категория до 69 кг Мурачкан Онер. По-големият опит на турчина му помогна да спре устрема на Савов и да запише важен успех на ринга в Шчечин.

Независимо от отпадането си, Ивайло Савов показа, че има потенциал да се утвърди в селекцията на Ангел Ангелов. България си осигури минимум бронзов медал на първенството. Европейският шампион за юноши младша възраст Стефан Иванов в кат. до 51 кг победи Елие Конки от Франция с 3:2 точки, а в четвъртфинала отнесе с 4:0 представителя на домакините Доминик Полак. В спор за място на финала Иванов ще играе с Карен Айлазян (Армения). Останалите ни участници са аут от европейското. В категория до 48 килограма Стефан Славчев загуби по точки от Игор Магурин (Украйна) с 3:5,

Елиан Димитров в кат. до 54 кг падна от турския боксьор Фуркан Мемис с 0:5, а Ангел Христов кат. до 64 кг отстъпи срещу руснака Алексей Орлов.

Тагове:

КОМЕНТАРИ