6839961

Международен турнир по ММА (бой без правила) предстои в събота в ДКС “Васил Левски”. Организатор на проявата е спортният клуб по ММА “Скорпион” (В. Търново) съвместно с “Нове холдинг” и Българската федерация по бушидо.

“Този спорт е универсален, защото в него има елементи от бокс, борба, карате, таекуондо и др. Велико Търново е сред най-развитите му центрове благодарение на име като Станислав Недков. Интересът е голям и очакваме спортната зала да се напълни, още повече, че билетите са едва по 10 лв.”, заяви на пресконференция вчера Йордан Габровски ­ ген. секретар на федерацията.

Девет оспорвани битки ще гледа публиката, като в тях се пускат петима великотърновци от СК “Скорпион”. В началото предстои среща по професионален бокс между Захари Мутафчиев и състезател от Бургас. После в кат. 52 кг самбистката Кристина Маринова от Дряново излиза срещу петкратната шампионка на страната по бокс Полина Пенчева (НСА). Якуб Якубов от “Скорпион” (ВТ) излиза срещу Боян Кънчев (СЗ) в кат. 70 кг, младата ни надежда Боян Жеков пък среща Костадин Енев (Рс) до 75 кг. В същата категория се срещат и габровецът Мирослав Няголов срещу Н. Алиев (Рс).

Великотърновците Илиян Илиев, Карамфил Бижев и Назми Халил излизат съответно срещу Стефан Илиев (Гб), Христо Георгиев (Несебър) и Ст. Драков (Русе) в категории 80, 90 и 100 кг. С огромен интерес се очаква и най-тежката среща в 130 кг между Георги Пройнов (Гб) и Й. Петров (Сф). Наградният фонд е солиден ­ 15 000 лева, битките са в събота от 19 ч. в ДКС “В. Левски”.

Тагове:

КОМЕНТАРИ