pic006-stadion

На 8.12.2017 г. от 10 .00 часа на закритата писта на стадион „Ивайло“ Зонта клуб Велико Търново, заедно със Спортен клуб „Етър-Академик“ гр. Велико Търново, организират Турнир по лека атлетика „Заедно срещу насилието!“ В спортната проява ще участват 220 атлети от 11 спортни
клуба от 6 области на България – Велико Търново, Габрово, Шумен, Разград, Плевен и Русе.
Турнирът се провежда в рамките на 16 -те дни на активност на Зонта Интернешънъл , започващи всяка година от 25 ноември – Международен ден за елиминиране на насилието срещу жени и приключващи на 10 декември -Международен ден на правата на човека.

Кампанията на Зонта Интершънъл е насочена към повишаване информираността на хората за насилието над жени и деца във всичките му форми – социални, религиозни, икономически, етнически и расови. Всяка трета жена и всяко четвърто дете по света са били жертви на насилие.

С организирането на спортния турнир Зонта клуб Велико Търново и СК „Етър-Академик“,се стремят да дадат гласност и да информират младите хора за техните права и тяхната защита, да повишат тяхната непримиримост към всички форми на насилие , както и да повишат обществената нетърпимост срещу посегателствата над личността и достойнството на всеки човек.

КОМЕНТАРИ