IMG_3760

Втора великотърновка триумфира с две шампионски титли от държавното първенство по шахмат за девойки, което завърши в Боровец. След Ива Пенчева дубъл направи и Цвета Галунова.

Състезаващата се за ШК “Виктори” състезателка е с основна заслуга за титлата в отборното първенство при 16-годишните, която спечели благоевградският клуб. На първа дъска Цвета Галунова бе безпогрешна и спечели 6 точки от 6 партии, а Виктори” стигна до шампионската купа след инфарктен последен кръг. Благоевградчанки в състав Цвета Галунова, Марина Георгиева и Зорница Пулева са първи с 10 т., на второ място с 9 т. се нареди отборът на “Михаил Тал” от Червен бряг, а трети с 8 т. е ВШК “Георги Даскалов”, за който игра Ива Пенчева и спечели 4 точки.

“За трета поредна година “Виктори” с Цвета на първа дъска печели титлата. Цвета Галунова увенча отличната си игра с втори златен медал, спечелвайки надпреварата при момичетата до 14 години с актив от 6 точки. Тя потвърди силното си представяне и в индивидуалната надпревара до 14 г. на ускорен шах, която бе също в Боровец. Стана шампионка с 6 точки от 7 партии, със същия актив втора остана Александра Иванова от Плевен”, съобщи треньорът на шампионката доц. Тодор Галунов.

Първенството беше изключително силно и до последно не се знаеше кой ще го спечели. В предпоследния кръг можехме да вземем титлата, ако Ива Пенчева беше спечелила партията си. Но в силен взаимен цайтнот тя пропусна и завърши реми със Зорница Пулева от Благоевград. В 7-я кръг при чиста победа с 3:0 срещу аутсайдерите от Осогово” (Кюстендил) щяхме да сме втори, но този път Силвена Митева на втора дъска пропусна и спечелихме само с 2:1. Така с 4 отборни победи и 2 загуби трябваше да се задоволим с бронзовите медали”, коментира треньорката на ВШК Георги Даскалов” Светла Йорданова. Нейната възпитаничка Ани Крумова взе реванш и грабна титлата на ускорен шах за девойки до 16 г.

Тагове:

КОМЕНТАРИ