„Етър 1924” загуби с 0:4 от ЦСКА в 22-ия кръг на „А” група в мач, в който бе надигран напълно. Течеше едва 20-ата секунда, когато при първата атака на гостите Протасевич сгреши и вратарят Филипович фаулира пред пеналта Спас Делев. Последва червен картон и влезе резервата Бак, а се наложи терена да напусне и Шайесте.

Така всичко свърши преди да е започнало. Гостите трайно се настаниха в полето на „виолетовите” и започнаха пропуск след пропуск. Особено се отличиха Мишел Платини и Мартин Камбуров, като при удар на последния в 22-ата минута топката срещна и гредата. В 32-ата минута ЦСКА поведе след многоходова комбинация, при която Мишо Венков си поведе топката с ръка, но това остана незабелязано от съдията. До почивката два удара на Платини бяха спасени от Бак, а последователни изстрели от упор на Платини и Камбуров срещнаха и телата на защитници.

През цялото време се играеше в полето на „Етър 1924”, който се отчете с един-единствен слаб удар на Фей. През втората част атаките на гостите продължиха и само тяхната неконцентрираност попречи да паднат още голове. Два удара на Спас Делев бяха спасени от вратаря, а веднъж топката срещна и сглобката на гредите. В 65-ата минута Платини от чиста позиция отново би нескопосно и треньорът Радуканов го смени.

В 71-ата минута Анисе отблизо покачи на 0:2, а в следващите минути нова два удара на Камбуров бяха спасени, а едно страхотно меле по чудо не завърши с гол. Мартин Камбуров бе съборен в пеналта от Кастелана и от дузпа най-после се разписа за 0:3. Чак две минути преди края Саидходжа нанесе добър удар, но Томаш Черни извади в корнер. В последната минута обаче Спас Делев в отмерен удар направи 0:4.

За цял мач „Етър 1924” нанесе едва 4 удара, от които 2 точни, докато гостите отправиха цели 20, от които 10 в очертанията на вратата. За целия мач „виолетовите” изпълниха един корнер срещу 9 на ЦСКА, а владеенето на топката бе 70:30 за гостите.

„Етър 1924”: Филипович, Рикама, Рисхолт, Кастелана, Протасевич (55 Николаев), Илмаз, Махамат, Фей, Любенов, Шайесте (3 Бак), Саидходжа.

видео от мача:

http://www.novsport.com/news556951_1040.html

Тагове:

КОМЕНТАРИ