Сериозна подготовка за дебюта си в първенството готви футболният тим на ЦеСеКа. Не става въпрос за столичния гранд, а за неговия съименник от с. Лесичери, сформиран неотдавна по инициатива на върлия фен на “червените” Христо Цилиндров и Сергей Фидин. Навремето начело на местния тим “Лесичери” Цилиндров стигна и до “Б” група.

Новият отбор от родното село на екснационала Илиян Киряков направи звездна селекция, като събра най-добрите аматьори от региона като Красен Михайлов, Николай Боянов ­ Мечката, Станислав Костадинов, Танер Халилов, племенника на Илиян Киряков – ­ Иван Киряков и др.

Амбицията пред ЦеСеКа е първо място още през този сезон и влизане във “В” група. Отборът обаче ще трябва да се докаже срещу самия “Аякс”, който от години играе в същата “А” областна група… Той пък е от свищовското село Ореш, откъдето са други бивши национали и цесекари – Анатоли Нанков и Зарко Мачев.

Мегадербито на сезона ЦеСеКа ­ – “Аякс” е в Лесичери на 18 октомври в шестия кръг, а първенството започва на 13 септември. В подготовка за сезона ЦеСеКа гостува в Елена на местния “Чумерна”. В състава на гостите от Лесичери бяха включени петима юноши на “Литекс”, водени от Милен Петков. Пред многобройна ентусиазирана публика цесекарите започнаха ударно и поведоха с 0:2 след голове на Петър Петров и Мариян Симеонов. “Чумерна” обаче се активизира и Великов намали, а с два гола Цецо Малаков обърна до 3:2. Крайното 4:2 оформи нападателят Йордан Йорданов.

Срещата ръководи бившият рефер Христо Младенов, а асистенти му бяха лично президентът на гостите Димитър Цилиндров и Димитър Крумов от Елена.

Тагове:

КОМЕНТАРИ