Поредния си финал на стадион „Ивайло” предстои да изиграе съставът на ЦеСеКа (Лесичери). Победителят в западната „А” областна група ще срещне първенеца на източната „А” областна група „Килифарево” в директен мач за определяне на шампиона на великотърновската четвърта дивизия.

Това ще стане във финален мач, който ще се играе на „Ивайло” в събота, 2 юни, от 18:30 часа. Победителят в мача ще получи и купата на Зонабния съвет на Българския футболен съюз. Такива мачове се правят от няколко години, откакто „А” областна група бе разделена на две зони.

Победата обаче не дава право на влизане в Северозападната „В” група, тъй като дори и лесичерци да спечелят мача, въпреки наличието на отлична база, те не разполагат със задължителната детско-юношеска школа.

Преди мача за купата ще има и двубой за 3-4 място между двата втори отбора от двете групи – „Левски” (Стражица) срещу „Янтра” (Полски Тръмбеш), като още не е обявено къде ще се играе тази среща.

Първенец на „Б” регионалната група пък стана отборът на „Спортист” (Козаревец), следван от „Ресен” и „Владислав” (Джулюница).

КОМЕНТАРИ