Подобаващ завършек на сезона направиха два отбора от “А” група – шампионът на областната “А” група ЦеСеКа (Лесичери) и влезлият в елита на родния футбол състав на “Етър”. Двата тима завършиха 3:3 в приятелски мач в Лесичери, продължил три полувремена. За етърци това бе и последна изява за сезона, след което “виолетовите” бяха разпуснати в почивка, докато лесичерци имат още едно сериозно изпитание.

Най-интересното в състава на гостите бе появата в игра на старши треньора Цанко Цветанов, който излезе със своя № 4 и капитанската лента и игра пълни 90 минути, като през втората част парира всички опити да бъде заменен. След почивката на терена се появи и неговият помощник Марин Стефанов, като двамата играха централна двойка в защитата.

Мачът се игра на перфектен терен, а на условията на стадиона могат да завидят много отбори от “В” група, че и нагоре. Стадионът бе пълен с публика, сред гостите беше и депутатът Евгени Стоев, бившият треньор на “Литекс” Ферарио Спасов и мн.др. Преди срещата Стефан Атанасов връчи на двамата домакини на проявата Сергей Фидин и Христо Цилиндров футболна топка с автографите на треньорите и играчите на “Етър” и плакати на “виолетовите”, като си припомни и за футболните си години, изкарани в “Лесичери”.

Шоуто отстъпи мястото на бързия и приятен футбол, сериозна заслуга за което има младият и амбициозен състав на ЦеСеКа с треньор Тихомир Тодоров. Още в 5-ата минута Йоан Петков напредва отляво и би, но Венци Димитров спаси. В 11-ата минута обаче чудесно центриране на Кямил отляво намери Красен Трифонов, който се подготвя от доста време с “виолетовите”, и той засече топката за 0:1.

Красен Трифонов

 

И двата отбора изпуснаха по едно положение чрез Николаев и В. Николов, преди Станиславов със страхотен удар да прати топката в напречната греда на етърци. В 26-ата минута Винислав Николов отне топката и изравни – 1:1. После Караиванов принуди Гугов да вади в корнер. В 32-ата минута пак Кямил центрира отлично и Караиванов с едно докосване направи 1:2.

За етърци не играха Томаш, Колев, Какалов, Цанков и Анев, в ЦеСеКа пък вече играе бившият им съотборник Пламен Костадинов. Съдии на мача бяха Йордан Дурчев с помощници Ал. Петков и Кр. Кандиларов. Под предлог, че черните им екипи пречат на съдиите, домакините решиха за кадем след почивката да излязат с бяло-зелени фланелки. Това наистина им донесе късмет и в 50-ата минута Танер Халилов майсторски наказа грешка в защитата, като направи 2:2.

За гостите удари на Станкев, Караиванов и Расимов бяха извадени от вратаря, а пък Халилов опита да прехвърли Рашков, но той се върна навреме и изби изпод гредата.

В 89-ата минута за удар в тялото на Марин Стефанов реферът Дурчев даде спорна дузпа за лесичерци, при която Христо Цилиндров директно от трибуните се засили и разпъна мрежата зад Рашков – 3:2. После и Цанко Цветанов поиска дузпа, но не я получи, а преди това бе декориран и в жълто от рефера. Накрая се поигра до гол… Станкев центрира и Бисер Блажев оформи крайното 3:3.

Третото полувреме бе в лятната градина на ресторанта в центъра, където всички заедно се справиха с четири агнета и отбрани питиета… В събота от 18:30 ч. на стадион “Ивайло” срещат първенеца от източната група “Килифарево” в битката между двамата областни първенци

ЦеСеКа -“Етър” 3:3

Голмайстори: 0:1 Кр. Трифонов (11), 1:1 В. Николов (26), 1:2 Караиванов (32), 2:2 Халилов (50), 3:2 Хр. Цилиндров (89-д.), 3:3 Блажев (90).

ЦеСеКа: Ан. Гугов, Ив. Киряков, Пл. Костадинов, Н. Цонев, Св. Николов, П. Гр. Петров, П. Н. Петров, Ил. Димитров, Й. Петков, Ст. Станиславов, В. Николов (Ст. Костадинов, Т. Халилов, М. Симеонов, М. Лесидренски, Ив. Тодоров, Юл. Влаев, Цилиндров).

“Етър”: В. Димитров, Битсенду, Макенджиев, Ц. Цветанов, Ив. Петров, Н. Петров, Кямил, Русков, Николаев, Караиванов, Кр. Трифонов (Рашков, Гайдаров, М. Стефанов, Йорданов, Станкев, Димов, Расимов, Идриси).

Трибуните на стадиона бяха пълни.

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ