1509881783c20b19

Цанко Цветанов стана за четвърти пореден път шампион на Казахстан като част от треньорския щаб на Станимир Стоилов в „Астана”. Днес тимът им победи с 2:0 „Акжаик” (Уралск) в последния 33-и кръг от местното първенство. Именно това беше търсеният резултат за хората на Мъри, които продължават да доминират модерната история на казахстанския футбол. Преди изиграването на финалните мачове в първенството „Астана” водеше с точка пред втория „Кайрат” (Алмати).

Българският щаб пое казахстанския тим през 2014 г. и оттогава стартира неговата доминация. Реално четирите поредни титли са първите в едва 8-годишната история на „Астана”, а освен историческия пробив в групите на Шампионската лига, той може да се похвали с една Купа на страната (2016) и една Суперкупа на Казахстан (2015).

След последния мач Мъри Стоилов бе понесен на ръце от футболистите, като играчи, треньори и фенове на „Астана” веднага започнаха празненствата, а очаквано най-много поздравления получи Стоилов, който заедно с помощниците си Цанко Цветанов и Саид Ибраимов написаха нова славна страница в историята на клуба.

КОМЕНТАРИ