IMG_0678-1-290x300-1

Цанко Цветанов – една от легендите на „Етър” и настоящ член на Управителния съвет, се прибра за кратко в България. Той винаги е бил близо до настоящето на „виолетовите”, макар да работи от доста години в Казахстан, и сам пожела да вземе отношение по развитието и работата на клуба.

– Цанко, следиш ли представянето на „Етър”?

– Следя, когато не съм зает в работата си и когато мачовете са в удобни часове, защото часовата разлика е в момента 4 часа. Смятам, че „Етър” се представя до момента над очакванията ми, бих определил представянето му като много добро. Със сигурност е много по-добре от миналия сезон, което е нормално, след като сме втора година в елита.

– Имаш предвид резултатите или играта?

– Понеже не винаги имам възможност да гледам, визирам предимно резултатите. Нямам достатъчни наблюдения върху играта. Но от това, което съм гледал, мога да кажа, че „Етър” играе добре, играе стабилно. Нямаме чак такова качество, но играем печеливш футбол, с добра организация и дисциплина. Ако така продължим, ще надхвърлим очакванията на мнозина. Естествено, основен принос за това има треньорът Красимир Балъков.

– Какво можем да очакваме в първенството?

– Смятам, че класирането в момента отговаря на бюджета на отбора – в средата сме, между 5-о и 10-о място. Искам обаче да взема отношение по състоянието на детско-юношеската школа, защото съм притеснен за нея. Като член на Управителния съвет, макар и далеч, мога да кажа, че един клуб няма как да съществува без школа. Без да се обръща внимание на децата, няма как да излязат нови Трифон, Краси, Илиян, Бончо… Ние като клубна управа бяхме позагърбили детско-юношеската школа, което е грешка, и ще се опитам на заседанието ни след края на полусезона да променим това нещо и да й обърнем по-сериозно внимание.

– Имаш предвид терени, екипировка, финансиране, отношение?

– Всички тези неща заедно. Във всяко отношение сме длъжници на децата на Велико Търново и на школата.

– Имаш ли информация на какъв етап са нещата с терена до Спортното училище и с другия западно от „Ивайло”?

– Да, имам информация. За съжаление нещата се случват по-бавно, отколкото на нас ни се иска. До Спортното училище процедурата тече, а за терена до стадиона също проектът е в ход. Надявам се догодина да имаме и естествен, и изкуствен терен. Но дори и тогава ще е недостатъчно като материална база. Няма как клуб като „Етър” да се развива, без да има достатъчна материална база.

– Начело с теб „виолетовите” преди 5-6 години влязоха в елита. Сега нещата организационно по-добре ли са?

– Трудно е да се правят сравнения, но е факт, че отборът сега се представя много добре. Но пак казвам, ние в Управителния съвет и всички, които помагаме, сме длъжници на школата.

– Имаш ли някакви конкретни идеи?

– Ще го коментираме като се съберем, но ми е тъжно, че децата нямат екипи и топки и нямат къде да тренират. Извинявам се на всички родители и деца от школата на „Етър”. Надявам се, че това отношение ще се промени. Не мисля, че бюджетът е толкова малък, че да не се обърне внимание на школата. Искам да ударя камбанката, за да се случи нещо добро в „Етър”. А резултати има – имаме отбори в елитните групи, някои от тях са сред най-добрите в страната. Треньорите в школата заслужават похвала. Убеден съм, че останалите членове на УС начело с председателя и главния мениждър ще ме подкрепят в това.

Искам накрая да пожелая успех на „Етър” в неделя срещу „Ботев” (Пд), вероятно няма да успея да дойда на мача, но стискам палци за добра игра и победа!

Тагове:

КОМЕНТАРИ