Бившият национал и доскорошен наставник на „Етър 1924” Цанко Цветанов ще е част от щаба на старши треньора Станимир Стоилов в “Ботев” (Пловдив), съобщи вече официално клубът на своя сайт.

Освен Цанко, който миналия сезон водеше именно с „Ботев” ожесточена борба за първото място и влизането в „А” група, помощник на Стоилов ще бъде и Саид Ибраимов. Любопитното е, че той пък бе обявен за старши треньор на „Етър 1924” в края на 2011 г. непоследствено преди идването на Цветанов.

За наставник на вратарите в щаба е определен Петко Петков, а за кондиционен треньор е назначен Михайло Шейкероски. Стамен Белчев ще се грижи за връзката и приемствеността между юношите и представителния отбор на “Ботев”, като ще бъде и консултант на тима до 19 години. Костадин Видолов ще остане в спортно-техническия щаб на пловдивчани като мениджър.

В петък от 14.00 часа Станимир Стоилов ще проведе първа тренировка със своите футболисти на базата в Коматево. В неделя тимът ще отпътува за първия си лагер от зимната подготовка в гръцкия град Александруполис, където ще остане до 23 януари.

В следващата седмица “канарчетата” ще се подготвят в Пловдив, а от 1 до 15 февруари ще бъдат в кипърския курорт Агия Напа. До момента са ясни само три от съперниците на “Ботев” за предстоящите контроли – “Свиленград” (19 януари), “Раковски” (30 януари) и “Черноморец” (23 февруари).

Тагове:

КОМЕНТАРИ