IMG_3739

Една от легендите на „Етър” Цанко Цветанов приветства днес възобновяването на неговата идея шампионската купа на „болярите” от 1991 г. де се върне във витрината на стадион „Ивайло”. Както вече писахме, започна кампания за събиране на средства за поръчване на купа, възможно най-близка до оригиналната, която в онези години бе преходна и бе върната в БФС. Самата купа бе вдигана след „Етър” от отборите на ЦСКА, „Левски”, „Славия”, „Литекс” и „Локомотив” (Пд), след което следите й се изгубиха и през 2005 г. БФС поръча нова с друга визия.

Феновете на „Етър” ще стартират събирането на средствата още в съботния мач с „Локомотив” (Сф), като пред двата входа преди мача ще бъдат поставени урни, които по време на двубоя ще бъдат на трибуните. Ако парите бъдат събрани още на първия мач и има излишък на средства, те ще отидат също за благотворителна кауза, заявиха от Фенклуб „Етър”.

„Абсолютно подкрепям идеята, немислимо е във витрината на „Етър” да няма най-ценното му отличие – шампионската титла”, заяви Цанко Цветанов по телефона от Казахстан, където работи в местния „Астана”. Екснационалът изрази готовност да се включи със средства в инициативата, но го уверихме, че той и неговите съотборници от 1991 г. в „Етър” са направили предостатъчно, а възстановяването на отличието трябва да е дело на признателната великотърновска публика.

 

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ