Аз не се целя във втората половина на "А" група, а искам "Етър" да е водещ клуб във всяко отношение, заяви Цветанов.

 

Старши треньорът Цанко Цветанов говори на пресконференцията за очакванията си за мача с “Ботев”, както и за бъдещето на “виолетовите”.

“Отиваме за победа срещу “Ботев”, длъжни сме да я гоним, както във всеки мач. Аз никога не съм избирал дефанзивна тактика, ще играем открито и в Брестник. Иска ми се да изглеждаме по-добре в събота, отколкото бяхме на стадион “Ивайло”. Наясно сме колко труден мач ще е, за “Ботев” това е последен шанс. Това са двата отбора-имена в двете “Б” групи, ставали са шампиони, имат фенове и традиции.

Гледал съм всички мачове на “Ботев” напоследък, имат нов треньор, но не ме вълнува толкова противникът, колкото нашият отбор.

Срещата пропускат само наказаните Какалов и Анев, всички останали се готвят. Има и двама играчи, които имат проблеми – Тодор Колев и Николай Петров, за тях ще решаваме в последния момент дали ще влязат в групата. В петък следобяд ще се разбере дали ще попаднат в групата. Цанков е в добро състояние, тренира с всички, завърна се след наказание и Венци Димитров. Кои двама вратари ще влязат в групата решава Калоян Чакъров.

Вярно е, че във всеки мач имаме наказани футболисти, това са основно Какалов и Н. Петров, а сега и Анев. Първите двама имат натрупани картони от предишните си отбори. Проблем на нашия футбол е, че част от треньорите искат от играчите да са груби и борбени, агресивни, а като получат картони – търсят вината в съдиите. Аз съм от тези треньори, които търсят причината първо в играчите и в себе си. Щом направиш груб шпагат, значи си закъснял да реагираш навреме. Като поведение и дисциплина нашият отбор напредва, но има още какво да подобряваме.

Искам да кажа и още нещо – имам усещането, че във Велико Търново цялата общественост седи и чака да види какво ще се случи. Няколко пъти загатвам, че има неща, които трябва да бъдат свършени, независимо дали “Етър” е в “А”, или “Б” група. Трябва да се работи целодневно, за да се подобряват условията за футбол и нивото му.

Напуснах града преди 18 години, оттогава досега нищо не е инвестирано в бази и условия. Сега ако влезем в “А” група, искаме за един месец да оправим всичко, няма как да стане. Трябва да се работи всекидневно и постоянно. Не говоря за феновете, очаквам по-голяма подкрепа от бизнеса в града.

Засега само слушам: вие първо влезте, пък после ще видим. Аз този филм съм го гледал и всички сме го гледали във футбола. Ако искаме да се случат хубави неща и “Етър” да е клуб на ниво, трябва да се работи по всички линии, не само за отбора. Аз не се целя във втората половина на “А” група, аз искам “Етър” да е водещ като клуб във всяко едно отношение. Велико Търново има всички възможности да го направи, просто трябва по-голяма ангажираност.”

Чуйте звуковия файл:

[audio:http://sport-vt.com/wp-content/uploads/Tsvetanov.mp3|titles=Tsvetanov]

Тагове:

КОМЕНТАРИ