Първенството на Северозападната “В” група все пак ще започне с четен брой отбори, след като днес станаха ясни промените в програмата. Ръководството на Зоналния съвет на БФС – Велико Търново обсъди с представители на почти всичките клубове редица въпроси, които трябваше да бъдат уточнени преди началото на сезона.

Промените в програмата се наложиха, след като първоначално бе решено отборите в групата да са 18, но впоследствие те намаляха с цели 3. “Сторгозия” Плевен и “Мария Луиза” Лом се отказаха, а двата габровски тима решиха да се обединят. Така “В” групата бе на път да остане с 15 отбора, но в крайна сметка се намери нов желаещ да играе на по-горно ниво – “Торпедо” Борован от Врачанска област. Новият участник започва в първия кръг с гостуване на друг тим, дошъл от областните дивизии – “Балкан” Белоградчик.

На днешната среща стана ясно, че единият от трите клуба от Великотърновска област – “Академик” Свищов, ще играе всичките си мачове в събота. Изключение най-вероятно ще бъде единствено гостуването в първия кръг на “Ситомир” Никопол, което би трябвало да се проведе заедно с останалите мачове от кръга в неделя.

Първият кръг от новия шампионат е на 16 август, като има един изтеглен двубой за предния ден, с който ще се открие първенството. Това е срещата между новаците “Ботев” Козлодуй и “Алмус Биър” Сталийска махала. Междинни кръгове през есенния полусезон няма да има, а последният е на 22 ноември.

Зоналният съвет ще раздаде на отборите по 20 топки за тренировки и 2 за мачове, осигурени от договора с “Улшпорт”. Клубовете се задължават да правят видеозапис на срещите си, както и да поддържат отбори при децата и юношите младша и старша възраст.

Двубоите от първия кръг:
Ботев (Козлодуй) – Алмус Биър (Сталийска махала)
Балкан (Белоградчик) – Торпедо (Борован)
Локомотив (Горна Оряховица) – Трявна
Гигант (Белене) – Локомотив (Дряново)
Янтра (Габрово) – Павликени
Ситомир (Никопол) – Академик (Свищов)
Чавдар (Бяла Слатина) – Бдин (Видин)
Левски – Ботев (Димово)

Тагове:

КОМЕНТАРИ