Есенният полусезон в „Б” регионалната група приключи с тежка загуба на водача „Първомайци”. Лидерът падна с 1:4 при гостуването си на четвъртия „Спортист” (Козаревец). Първомайчани обаче са пуснали жалба до Зоналния съвет на БФС, тъй като според тях в състава на домакините е имало двама нередовни състезатели – Андриан и Станимир Иванови. Ако тя бъде уважена, тимът ще зимува на първото място с три точки преднина, но в противен случай остава трети.

Именно Станимир Иванов вкара първия гол в срещата в 20-ата минута, а до 35-ата резултатът вече бе 3:0 след попадения на Валентин Парашкевов. Веднага след третия гол гостите се върнаха в мача, благодарение на прехвърлящ удар извън наказателното поле на Димитър Илиев. „Първомайци” обаче не успя да отбележи пак, а пет минути преди края Парашкевов оформи хеттрика си.

На първо място след зрелищна победа излезе „Владислав” (Джулюница). Шампионът от миналия сезон разби „Рудановски” в Константин с 6:3. През първата част обаче паднаха само два гола – Иван Гинов направи 0:1, а Енвер Трембешлиев изравни. Второто полувреме започна като първото – с ранен гол на Гинов, а Стоян Руменов като че ли осигури победата на джулюнчани.

Това обаче бе само привидно – в 66-ата минута Стефан Владев намали разликата, малко след това пък Шенол Трембешлиев вкара за 3:3. Само за десетина минути обаче резултатът стигна разгромното 3:6, като топката в мрежата на „Рудановски” пратиха Руменов на два пъти и Гинов. Така двамата завършиха срещата с по три гола.

Новакът „Ресен” е третият тим, който завършва полусезона с 25 точки. Отборът обаче бе много близо до голяма издънка в домакинството си на абсолютния аутсайдер „Стрела” (Обединение). Гостите поведоха в началото чрез Георги Марколийски и преднината им се запази чак до 79-ата минута. Тогава Милен Михайлов изравни, а попадението с цена на победа бе реализирано от Серафим Маринов три минути преди края.

Естествено, не се мина и без скандали. Този път се прояви тимът на „Ураган” (Патреш), който си тръгна седем минути преди края на мача в Петко Каравелово. До този момент резултатът бе 3:2 в полза на патрешчани, но Юсмен Юсменов успя да изравни за домакините от „Удар”. Гостуващият отбор отказа да приеме попадението, искайки да бъде отсъдено нарушение срещу вратаря, и напусна терена. Така „Удар” спечели служебно с 6:0.

В предния кръг „ураганите” отново се проявиха в подобна светлина, след като футболист удари главния арбитър с десетлитрова туба с вода, а охраната се покри и остави съдиите и делегата да се оправят с гневните играчи и фенове.

Всички резултати от кръга можете да видите ТУК.

Тагове:

КОМЕНТАРИ