Три състезателки на „Етър-64” попаднаха в почетната десятка на страната по хандбал за 2012 г. От великотърновския тим, който за пореден път взе титлата и купата на страната, в топ 10 влязоха Десислава Николова, Зоя Стефанова и Соня Богданова. Освен тях в десятката е и свищовлийката Лора Сарандева, която играе при жените на „Нове-99” и в същото време при девойките на „Бъки”. Още по две хандбалистки има от „Бъки” и от „В. Левски” (Н. Пазар), а по една – от „Шугър” (Плевен) и „Шумен”. Федерацията не подрежда десетте най-добри в класация, като те са оповестени единствено по азбучен ред.

Както вече съобщихме, треньорката на етърки Йонка Генчева пък бе избрана за Треньор № 1 в женското направление у нас. При мъжете първи е наставникът на „Добруджа” Георги Андреев. Обявена бе и десятката на БФХ при мъжете.

Тържествената церемония по награждаването на най-добрите е утре от 19:00 ч. в ресторант „Ренесанс” в „Тера Мол” – Габрово. Федерацията покани освен отличените състезатели и треньори, още и всички треньори на отбори от „А” група и членовете на УС и представителите на зоните.

Преди това от 14:00 ч. ще има и заседание на Управителния съвет на БФХ, на което ще бъдат утвърдени програмите за пролетния полусезон на „А” РХГ за мъжете и жените, ще бъдат утвърдени точките на клубовете за разпределение на годишните

финансови средства от МФВС за 2011/2012 г., ще бъде обсъждан и проектобюджетът за 2013 г., както и ще бъде утвърден старши треньорът на националния отбор за девойки, родени 1994 и 1995 г. Йонка Генчева.

 

Топ 10 на България – жени

(изброени са по азбучен ред)

Глория Павлова – „В. Левски” Н. Пазар

Десислава Николова – „Етър’64”

Елизабет Оморегие – „Т&С Шугър”

Зоя Стефанова – „Етър’64”

Кръстина Сабо – „Шумен’98”

Лора Сарандева – „Бъки”/„Нове-99”

Невена Малчева – „Бъки”

Нели Керанова – „В. Левски” Н. Пазар

Роксана Радева – „Бъки”

Соня Богданова – „Етър’64”

 

Топ 10 на България – мъже

(изброени са по азбучен ред)

Виктор Симеонов – „Осъм” Ловеч

Георги Христов – СКХДЮ Шн/„Спартак” Вн

Иван Иванов – „Добруджа”

Йордан Михайлов – СКХДЮ Шн/„Локо” Вн

Калин Евтимов – „Спартак” Вн/НСА

Красимир Коев – „Добруджа”

Никола Карастоянов – СКХДЮ Шн/„Локо” Вн

Петър Чивийски – „Добруджа”/НСА

Светослав Недев – „Добруджа”

Чавдар Чернев – „Добруджа”

 

Най-добър треньор – женски профил: Йонка Генчева („Етър’64”)

Най-добър треньор – мъжки профил: Георги Андреев („Добруджа”)

Треньор с постигнати значими успехи в международния спортен календар: Христо Коев („Бъки”)

Тагове:

КОМЕНТАРИ