С трети червен корт и със закрита зала за тенис разполага вече Велико Търново. Подобренията в базата бяха обявени от президента на ТК „Барс” Иван Русков, който представи и двама от малките си състезатели, които са най-добре градираните тенисисти от града в ранглистата на федерацията.

Новият корт бе изграден през лятото отново в района на комплекс „Юнак”. Засипан бе е с 60 кубика шамот, а общия размер на инвестицията е 9000 лева. От трите тенис корта в комплекса два са и с осветление, информира Иван Русков. Той заяви, че ако клубът получи подкрепа от Общината, ще кандидатства по проект за изграждане на трибуни и по този начин ще се оформи красив комплекс, обвит в зеленина.

“По план на мястото на сегашните кортове трябва да има нов тенис комплекс, като през игрищата ще минава път, а край него ще има нови кортове. Това е пълна безсмислица. Поискахме от общината промяна в плана и се надявам нашите забележки да бъдат включени. При три готови корта остава да се направят трибуни и възстановителния център и ще имаме прекрасен комплекс”, заяви Русков.

За първи път във В. Търново ще има зала за тенис на корт за зимните месеци, родителите я направиха сами. Четирима от тях са обединили усилията си. Наето е празно хале, чийто под е застлан с мокет, разчертан е корт с необходимите размери и е монтирана мрежа, предоставена от ТК „Барс”.

“Направени са подобрения и на осветлението, а вложената сума е 5 000 лева. Още толкова ще излезе наема за зимата, като занимания ще се водят от 8 до 21 часа всеки ден”, сподели Велизар Илиев, който е баща на малките състезатели на „Барс” Мартин и Велизар Илиеви, които направиха много силен сезон. Мартин започна годината на 29-о място в ранглистата до 12 години, но с постоянни игри я завършва на 14-о. Шестокласникът в ОУ „П. Р. Славейков” тренира тенис от седемгодишен и призна, че си е избрал спорта, за да не прилича на другите, които предпочитат футбол.

Неговият брат Велизар, който е 7-годишен, се класира втори на турнир в Плевен и придоби право да играе на Мастърса в София до 10 г., където се събират най- добрите момчета от страната. Там се подреди седми и получи предложение от представителството на водещ производител на тенис аксесоари у нас за договор. Така догодина той ще получи безвъзмездно ракета от фирмата, с която да се състезава. Техният баща сподели, че двамата имат огромно желание да тренират, а тенисът е много приятен спорт, развива много качества и няма база за сравнение с футбола.

КОМЕНТАРИ