IMG_5998
От 14 отбора ще бъде съставена Трета лига Северозападна група, стана ясно на заседанието на Зоналния съвет с представителите на клубовете, на което бе теглен и жребият за новото първенство.

От миналогодишния състав “Спартак” (Плевен) влезе в професионалния футбол, “Ботев” (Луковит) се отказва от участие, а “Янтра” (Полски Тръмбеш) и “Левски-2007” (Левски) изпаднаха. Желанието на последния да продължи участието си в Трета лига не бе уважено, тъй като наредбата е категорична, че заелите крайните две места изпадат и не могат да бъдат оставени.

Новите членове на групата са “Дреновец” (Видинска област) и “Ювентус” (Малчика, Плевенска област). На сбирката присъстваха зам.-изпълнителният директор на БФС Антон Попов, президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков, шефът на ЗС на БФС Бончо Генчев, председателите на областните съвети.

“Не сме правили компромиси с наредбата и това важи за всички групи. “Левски-2007” не бе допуснат, изпадналият си е изпаднал. Ще има санкции към областните председатели, ако допускат клубове без база и без детско-юношеска школа. Трябва да има нормални условия за мачове, дори “Царско село” и “Спартак” (Пл) не бяха пуснати да играят на своите стадиони”, заяви Антон Попов. Той предаде на всички поздравите на президента на БФС Борислав Михайлов и добави, че футболната централа и клубовете са от едната страна и трябва да работят с общи усилия за развитието на футбола.

Румен Вълков съобщи, че наградният фонд за победителя в АФЛ остава 10 000 лв., а за втория отбор – 5000 лв. На клубовете ще бъдат предоставени по десет топки Joma. Самите клубове обаче излязоха с предложение да получат по-добре по пет топки като тези за Първа лига за същата сума, за да могат всички отбори да разчитат на еднакви топки в мачовете си. Това вероятно ще стане факт от следващия сезон.

Бончо Генчев благодари на клубовете за това, че поддържат футбола в Северозападна България, и обяви решението на Зоналния съвет отборите т.г. да са 14. Два ще са изпадащите, както е по наредба.

Великотърновска област от дълго време насам ще има само двама представители – свищовският “Академик” и ОФК “Павликени”. Новост е въвеждането на електронното първенство и в третия ешалон – всеки клуб ще прави на таблет електронен фиш със съставите, както е в професионалния футбол. По 4 отбора от всяка зона придобиват право на участие в турнира за Купата на България, съобщи Игор Бакьов.

IMG_6001

С най-голям интерес бе очакван жребият за новото първенство. “Академик” (Свищов) започва с домакинство срещу “Ком” (Берковица), а “Павликени” също у дома посреща “Бдин” (Видин). В третия кръг е и областното дерби “Павликени” – “Академик”. Първият кръг е на 11 август от 18:00 ч., а в двете седмици на местни избори и балотажи кръговете ще бъдат изтеглени за петък.

Двойките за първия кръг: “Академик” – “Ком”, “Севлиево” – “Трявна”, “Павликени” – “Бдин” (Видин), “Локомотив” (Мездра) – “Първа атомна”, “Локомотив” (Дряново) – “Партизан” (Червен бряг), “Дреновец” – “Вихър” (Славяново), “Янтра” (Габрово) – “Ювентус” (Малчика).

IMG_6003

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ