1471888415donchev

Старши треньорът на „Спартак“ (Плевен) Диян Дончев подаде оставка след загубата от „Етър“ с 3:0 и тя е била приета от ръководството. Веднага след края на мача на „Ивайло“ наставникът си тръгна от стадиона, а вместо него на пресконференцията се яви треньорът на вратарите Ботьо Ботев.

На следващия ден Дончев провел разговор с ръководството, в който е заявил решението си да напусне и пожелал успех на бившия си вече тим. От своя страна шефовете на клуба са благодарили на Дончев, че пое отбора в труден момент. Спонсорът на „Спартак“ пък освободи петима футболисти на отбора след загубата във В. Търново.

Дончев пристигна в началото на тази година и започна работа като помощник на тогавашния старши треньор Роберт Петров. След напускането на последния през миналата пролет зае мястото му начело на мъжкия състав и го класира на 13-о място в „Б“ група. Напускането на Диян Дончев предизвика моментална реакция на спонсора Иван Динов. Вече текат интензивни преговори с опитен специалист, в чиято визитка има шампионски титли и купата на България. Резултатът от тях ще е налице до два дни.

КОМЕНТАРИ