Тракторче за багаж се насочва към самолета на "трактористите"

Тракторче за багаж се насочва към самолета на "трактористите".

Тимът на БАТЕ Борисов кацна минути преди 11:00 часа на летището в Горна Оряховица. Беларусите веднага потеглиха с автобус за Ловеч, където утре вечер играят срещу “Литекс” в решителен мач за влизане в групите на Лига Европа. Преди седмица ловчанлии успяха да победят с 1:0 на стадиона в Борисов.

Случайно или не, футболистите бяха посрещнати на летището от тракторчета, които служеха за превозване на багажа. Миналата година, когато БАТЕ отстрани “Левски”, отборът стана особено популярен в България с названието “трактористи”. Причината се крие в това, че абревиатурата, която е име на клуба, означава “Борисовски автозавод за тракторно електрооборудване”.

Миналогодишният екзекутор на "Левски" на летището в Горна Оряховица

Миналогодишният екзекутор на "Левски" на летището в Горна Оряховица.

Делегацията, която пристигна с чартърния полет, наброяваше близо 50 човека. Освен ръководството на тима и футболистите, дойдоха още журналисти и фенове. За разлика от повечето клубове, които обикновено предпочитат да пренощуват в Севлиево, беларусите са решили да сторят това в града, в който ще се играе мача.

Футболистите на БАТЕ обаче бяха сериозно разконцентрирани още с излизането си от летището. Веднага след като се качиха в автобуса, голяма част от играчите насочиха влажни погледи към трите атрактивни представителки на медиите. През това време мъжката част от журналистическата гилдия се мъчеше да си преведе думите на треньора Виктор Гончаренко.

Журналистка в яркочервено бе една от причините футболистите на БАТЕ да наблюдават с особен интерес случващото се около автобуса им

Журналистка в яркочервено бе една от причините футболистите на БАТЕ да наблюдават с особен интерес случващото се около автобуса им

Виктор Гончаренко: “Левски” е по-техничен от “Литекс”

– ­ След резултата от първия мач продължавате ли да смятате, че “Литекс” е преодолим отбор?

– ­ Ние вярваме в своите сили, така както и “Литекс”. Без вяра в победата е немислимо във футбола.

– ­ Изненадаха ли ви ловчанлии в първия мач?

– ­ Ако бяхме спечелили, можеше да говоря, че не са ни изненадали. Но след като сме загубили, значи е имало сюрпризи. Все пак “Литекс” бе близо до това, което очаквахме.

– ­ А очакванията ви за втория двубой?

– ­ Надявам се да играем още по-добре и да вземем положителен резултат.

– ­ Какви са шансовете на “БАТЕ” да продължи напред?

– ­ Някак си не ми се иска да говоря за шансове, но смятам, че е по силите ни да продължим напред.

– ­ Имате ли проблеми с контузени играчи?

– ­ Не, никакви. Които играха в миналия мач, са на линия.

– ­ А “кошмарът” на “Левски” Ржевски ще играе ли утре?

– ­ Той е в групата, но засега не мога да отговоря на този въпрос.

– ­ Вие вече играхте с “Левски” и “Литекс”. Можете ли да сравните двата отбора?

– ­ Винаги е трудно да сравняваш, но “Левски” е по-техничен отбор. По-голям натиск оказваха върху защитата ни. Но и “Литекс” е много добър отбор. В днешния футбол силите са изравнени, затова и резултатите е трудно да се прогнозират.

Тагове:

КОМЕНТАРИ