photo_verybig_102037

Изключително признание за качествата си и за работата в ДЮШ на “Етър 1924” получи младият нападател на детския тим на клуба Томас Цвятков. Той попадна сред 22-ата най-перспективни играчи у нас и получи днес красива купа и предметни награди в столицата.

Асоциацията на българските футболисти и Coca-Cola наградиха най-добрите млади футболисти в националната програма “Децата и футболът” за 2009 г. Наградите бяха връчени на тържествена церемония, която се проведе на Националния стадион “Васил Левски”. Трофеите на младите футболни надежди бяха връчени от едни от най-успешните български футболисти – Даниел Боримиров, Мартин Камбуров и Росен Кирилов.

Тази година в рамките на националната програма “Децата и футболът” се проведоха 25 детски футболни турнира в градовете Пловдив, Велико Търново, Хасково, Стара Загора, Пазарджик, Благоевград, Велинград, Гоце Делчев, Враца, Габрово, Плевен, Ловеч, Ямбол, Сливен, Смолян, Варна, Кърджали, София и Бургас. Над 6 000 деца от цялата страна взеха участие в тях. Десет от тези турнири се осъществиха с подкрепата на Coca-Cola, която е партньор на националната програма “Децата и футболът” от нейното създаване. Сред отличените са и Светослав Бонев от “Локо” (ГО) и Момчил Михалев от “Левски” (Стражица).

Най-добрите млади футболисти за 2009 г. са:

* Атанас Геренов, Чирпан

* Петко Ганев, Хасково

* Цветомир Ненков, Видима Раковски

* Томас Цвятков, Етър 1924

* Манол Чапов, Пирин (Благоевград)

* Иван Петков, Атлетик (Пл)

* Чавдар Желев, Литекс

* Исмет Рамадан, Бенковски (Пз)

* Валентин Лазаров, Миньор (Пк)

* Марчело Тенев, Сливен

* Алекс Боримиров, Левски

* Светослав Бонев, Локо (ГО)

* Алекс Георгиев, Кула

* Антонио Вутов, Локо (Мз)

* Антон Сакалийски, Райково

* Динко Митрев, Марица

* Стефан Арабаджииски, Марица

* Иван Иванов, Стралджа

* Момчил Михалев, Левски (Стражица)

* Александър Грънчарски, Ботев (Пд)

* Мартин Самарев, Славия

* Георги Росенов, Берое

IMG_1721

Националната програма „Децата и футболът” е създадена през 1999 г. Реализира се от Асоциацията на българските футболисти, със съдействието на Coca-Cola, ДАМС, БФС и ПФЛ. Към програмата има създаден обществен съвет, който подпомага нейното успешно изпълнение. В него участват Весела Лечева, Борислав Михайлов, Валентин Михов, Христо Стоичков, Станимир Стоилов, Дончо Донев, Даниел Боримиров, Димитър Бербатов, Йордан Лечков и други.

„Децата и футболът” има за цел да насърчи активното занимание със спорт на деца до 14 години. Детските футболни школи получават реална материална подкрепа във вид на футболни екипировки, топки и други спортни пособия, които се разпределят между всички участници. Програмата се провежда за 10-та поредна година и в турнирите от програмата до момента са участвали над 45 000 деца, всички облечени с пълна футболна екипировка. Много от децата, които са участвали в турнирите, избраха футбола за своя професия и много от тях играят в професионалните футболни клубове в страната и чужбина. По-известните сред тях са Николай Михайлов, Валери Домовчийски, Димитър Илиев и др.

Тагове:

КОМЕНТАРИ