tvyrdica-elena

Автомобилният пилот Тодор Славов загина при тежък инцидент на рали „Твърдица-Елена”. Варненецът бе състезател на клуб „Мегапорт” (В. Търново).

Инцидентът с 31-годишния Славов и навигаторът му Петър Илиев се случи на 6-7 километра след Твърдица в посока Елена. Автомобилът не е успял да вземе завой при суха настилка и пада в дере с височина на поне 9-етажен блок. Според Слави Славов – бащата на топсъстезателя, по необясним начин колата му е отказала да се подчинява и се е стигнало до трагичния инцидент.

След катастрофата пристига Гражданска защита, за да разреже автомобила. Екип на Пожарна безопасност и защита на населението е рязал автомобила, за да извади двамата пилоти от смачканата до неузнаваемост кола. Линейките натоварват двамата и тръгнват веднага за Сливен, откъдето хеликоптер трябваше да ги транспортира към София. Славов бе поставен на изкуствено дишане, но въпреки усилията на лекарите е починал. Навигаторът Петър Илиев е стабилизиран и е без опасност за живота.

Двамата са състезатели с автомобил Fiat Punto F 2000. 31-годишният Тодор Славов е балкански шампион за 2013 година, трети в световния шампионат за младежи 2010, а тази година бе лидер в шампионата на страната.

Първоначално надпреварата бе временно преустановена, а в последствие организаторите решиха да прекратят етапа.

Тагове:

КОМЕНТАРИ