4(193)
Новият старши треньор на „Локо“ (ГО) Тодор Киселичков подписа договор и днес бе официално представен от клуба. „Локомотив” е предизвикателство, но аз не се страхувам. Ще работя на 100 % и вярвам, че когато даваме всичко от себе си, нещата се получават. За мен е чест и радост да съм тук и благодаря на ръководството, че повярва в мен, каза Тодор Киселичков, след като сложи подписа си под договора с клуба.

Новият ни треньор е много мотивиран млад човек и съм сигурен, че ще успее да изгради боеспособен колектив. Той знае, че ще е много трудно, но ние му имаме доверие и вярваме, че ще се справи, представи треньора новоизбраният председател на УС на „Локомотив” Георги Бижев.

Знам, че няма да е лесно. Но аз не се страхувам от предизвикателствата, напротив – обичам ги. Работи ми се. Отбор като „Локомотив” е голяма крачка напред за един млад треньор. Смятам, че вече имам достатъчно опит – 12 години съм треньор, така че имам какво да дам на новия си отбор, каза още Тодор Киселичков.

В щаба му ще влезе досегашният шеф на Детско-юношеската школа на клуба Марин Байчев, който ще е помощник треньор. Все още се търси треньор на вратарите и с неговото намиране ще приключи окомплектоването на спортно-техническото ръководство.

Първата задача на новия треньорски екип ще бъде възможно най-бързо да сглоби отбор. Даваме пълен карт бланш на треньорите да правят селекцията. Разговаряли сме с част от досегашните играчи, както и с футболисти, които са играли някога за „Локомотив”, но по една или друга причина са си тръгнали. Последната дума обаче ще бъде на треньорите, така че на този етап конкретни имена на играчи няма да коментирам, заяви Георги Бижев.

Новият старши треньор намира за много добра идеята да се привлекат няколко юноши от местната школа към мъжкия отбор. Това беше една от основните цели, която си постави новото клубно ръководство. Момчетата ще започнат подготовка с отбора, но дали ще се наложат, ще зависи само от тях, каза по темата и Бижев.

Първата тренировка след ваканцията ще е от 18 часа на 18 юни. Отборът ще се готви в домашни условия. Според Киселичков клубът разполага с много добра база с двата си стадиона – представителния и този в Долна Оряховица. Ще се търсят 7-8 отбора за проверки по време на подготовката. Засега е договорена контрола с „Дунав” (Рс) на 13 юли.

Продължаваме да преговаряме с потенциални спонсори, но отборът вече е финансово подсигурен. Бюджетът ще е малко по-малък от миналата година, фонд работна заплата – също ще е по-малък, но смятаме, че средствата са достатъчни, за да се направи добър отбор, заяви Георги Бижев.

Това, за което сме говорили с клубното ръководство, ще бъде достатъчно, за да намерим подходящите хора за нашите цели, коментира и Тодор Киселичков.

На въпроса къде е мястото на „Локомотив” в изключително силната Втора лига, която се очерта за новото първенство, треньорът не се ангажира с конкретни прогнози. В момента целта ми е да сглобя качествен отбор възможно най-бързо, за да направим пълноценна подготовка. Искам да имаме отбор, който ще се раздава, ще играе добър футбол и ще радва хората. Ако постигнем това, победите ще дойдат. Понякога в спорта имаш нужда и от късмет, но съм сигурен, че когато се раздаваш на 100 % успехите не закъсняват, каза Киселичков.

Целта ни е надграждаме над това, което „Локомотив” е постигнал досега. Разбира се, че искаме нашият отбор да е в челото на Втора лига, затова сме се спрели на млад и амбициозен треньор, който иска да се докаже. Имаме му пълно доверие и съм сигурен, че нещата ще се получат, коментира и клубният президент.

Източник: regnews.net

Тагове:

КОМЕНТАРИ