IMG_0333

Изключителен успех за великотърновския спорт постигна състезателят на БК „Ивайло” Тинко Банабаков, който спечели бронзов медал на европейското първенство по бокс за мъже! Това е първо отличие за Банабаков от такъв висок форум.

Той си осигури най-малко бронзов медал ощe вчера, след като спечели четвъртфиналната си среща в кат. до 49 кг над Кирил Сериков от Естония с единодушно решение на съдиите – 3:0 (30:26, 30:25, 30:26). По този начин Банабаков се класира за и световното първенство в Доха през октомври, за което ще заминат първите 6 от всяка от 10-те категории от еврошампионата.

Треньорът му в БК “Ивайло” Евгени Донев заяви, че Тинко е постигнал целта си и на полуфинала няма какво да губи. “Много добро представяне на Тинко до момента. Той израсна много, стабилен е на ринга, контролира играта и най-важното е, че вече е медалист от европейско за мъже”, сподели Евгени Донев.

В полуфинала днес Тинко Банабаков загуби от Василий Егоров. Руснакът, който е водач в схемата в категорията, бе по-постоянен в действията си, вкара повече удари и контрираше добре атаките на Тинко. Егоров получи пълното единодушие на съдиите – 3:0 (29:28, 29:28, 29:28), които също отчетоха предимството на българина в заключителните 3 минути.

„Наистина късно влязох в мача. Такава грешка допускам често и трябва да работа доста върху това. Руснакът не ме превъзхождаше с нищо и след като се разиграх накрая помислих, че може и да спечеля. Щом обаче съдиите са видели друго, значи е така. Европейското като цяло беше голямо преживяване за мен. Все пак стигнах до първия си медал от голямо първенснво. Сега ще работя още по-усърдно за световното и се надявам на още по-добри резултати”, сподели след мача си Банабаков.

Тагове:

КОМЕНТАРИ