Стъки повали на земята съперника в края на втория рунд, но гонгът го спаси.

Станислав Недков – Стъки допусна поражение чрез субмишън от бразилеца Тиаго Силва във втората си среща в UFC, провела се в Макао, Китай. Година, след като постигна победа с технически нокаут над друг бразилец – Луис Кейн насред Рио де Жанейро, българският боец се завърна в клетката, но не успявайки да постигне успех.

Фатален за българина се оказа третият рунд на срещата, когато Станислав Недков бе надхитрен от Силва и бе принуден да се предаде. За родения във Велико Търново Стъки това е и първа загуба в кариерата му на професионалист в смесените бойни изкуства, като вече има 12 победи и 1 загуба.

Въпреки предимството на Тиаго Силва по отношение на височината, Станислав Недков не се поколеба да атакува от първите секунди на сблъсъка. Българинът притисна своя опонент в стените на клетката, докато Силва се опитваше да контраатакува с коляно. Бразилецът действително нанесе един успешен удар с коляно, но и Станислав Недков не промени стратегията си, продължавайки да притиска южноамериканеца до стената.

Още от началото на втория рунд си пролича, че Тиаго Силва ще се опита да увеличи дистанцията между него и агресивния българин. Двадесет секунди преди края на втория рунд, Стъки нанесе първия си голям удар в срещата. Българинът избегна опита за дясно кроше на бразилеца и сам стовари силен десен удар върху съперника си. Тиаго Силва отново бе притиснат до въжетата, като в този момент изглеждаше, че Станислав Недков е близо до 13-и успех в кариерата си.

Третият рунд се оказа щастлив за бразилеца, който се възползва от натрупаната умора в българския състезател. Силва свали Недков на земята и принуди търновеца да се предаде, нанасяйки му първо поражение до момента.

Днес Станислав Недков чрез профила си във „Фейсбук” благодари на многото българи, които му стискаха палци, за подкрепата. „Скъпи приятели, искам от все сърце да ви благодаря за подкрепата, която ми давате в този най-труден за мен момент. Извинявам се и съжалявам за пропуснатата възможността да донеса още една победа за България в UFC! Готвих се доста сериозно в продължение на няколко месеца за този двубой, но за съжаление нещата не се получиха”, написа Стъки.

В същото време мрежата бе залята от стотици мнения в подкрепа на Недков, в които хората твърдят, че представянето му е било повече от достойно и само гонгът в края на втория рунд е спасил Тиаго Силва от загубата и са уверени в бъдещите му победи.

Вижте целия двубой тук:

http://www.fightvideomma.com/2012/11/thiago-silva-vs-stanislav-nedkov-fight.html

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ