Най-добрите състезатели по силов трибой на Украйна, Румъния, Сърбия, Словакия и България ще премерят сили в Г. Оряховица, за да определят новия носител на „Дунавската купа”. Състезанието е с награден фонд 5 000 лева и ще се проведе на 19 март в зала „Никола Петров”. Надпреварата ще бъде официално открита в 13 ч. от Йордан Михтиев.

Състезанието даде повод за редица подобрения в зала „Никола Петров”, където бе обновен цял един корпус, за да бъдат покрити европейските стандарти. Четири нови бани и съблекални ще посрещнат тежкоатлетите. Участниците са разпределени в осем категории. България като домакин ще има право да се представи с два отбора. В първия са събрани републиканските шампиони в отделните категории. Голямата звезда е световният шампион Ивайло Христов, която е с предварителна заявка от 1002,5 кг в категория 120 кг. и ще се опита да подобри световния рекорд в движението „вдигане от лег”.

С пълен отбор ще се представят домакините от „Локомотив-Олимп”. През последните 3 г. горнооряховският клуб е два пъти отборен шампион, а в последното първенство завърши втори. С най-големи очаквания за място на почетната стълбичка е Иван Николов в кат. 60 кг – тотален фаворит със заявените предварително 520 кг. Президентът на клуба Петър Балабанов ще има люта конкуренция в кат. 105 кг. Синът на организационния секретар на проявата Евгени Бузов – Иван също е сред надеждите на домакините за медал.

Тагове:

КОМЕНТАРИ